Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Liselilerden ekmekten sonra tahin helvası üretimi

Amasya’da okul pansiyonlarının yemeğini sağlayan meslek lisesinde öğrenciler ekmek üretiminin akabinde tahin helvası imaline da başladı. Kolları sıvayan öğrencilerin hummalı çalışmasıyla üretilen helvalar ağızları tatlandıracak.
Amasya Borsa İstanbul Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mutfağında vazife yapan vazifeliler ile öğrenciler çeşitli yemekler ve ekmek üretimi sonrası eser yelpazesine tahin helvası da ekledi. Tahin, şeker karışımıyla oluşan klasik Türk tatlısı olan helva, öğrencilerin ellerinde hazırlanıp makinelerden geçerek hal aldı.

Günlük 10 bin öğrenciye yemek hizmeti
Okulun günlük 10 bin öğrenciye yemek hizmeti sunduğunu belirten Amasya Ulusal Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Amasyamızda helva üretimi yapan tesis yok. Şu an prestijiyle bu okulumuzda helva üretimi yapılıyor. Önümüzdeki günlerde diğer tatlı çeşitleri de üreteceğiz” dedi.
Okul müdürü Yusuf Menç, vazifeliler ve öğrencileri tebrik eden Türkmen, öğrencilerin imalat alanında üstlendikleri rolün eğitimlerinin gelişimi ile istihdamlarına da tesiri olacağını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
03 Ekim, 2025 10:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

250 Bin Lira Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında güncellenen faizsiz evlilik kredisi başvurularının başladığını açıkladı.

Yeni düzenlemeye göre 18-25 yaş arası çiftler 250 bin lira, 26-29 yaş arası çiftler ise 200 bin lira faizsiz kredi kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu destek paketine ilişkin konuşan Bakan Göktaş, “Gençlerimizin yuva kurma süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla kredi miktarlarını artırdık. Başvurular bugünden itibaren alınmaya başlandı” dedi.

Gelir Şartları Güncellendi
Fon kapsamında gelir kriterlerinde de değişikliğe gidildi. Başvuru için son 6 aylık gelir şartı, asgari ücretin 2,3 katından 2,5 katına çıkarıldı. Böylece daha fazla gencin fondan yararlanabilmesinin önü açıldı. Ayrıca, evlilikten sonraki 48 ay içinde çocuk sahibi olan çiftlerin kredi geri ödemeleri, her çocuk için 12 ay süreyle ertelenecek.

Başvurular e-Devlet’ten
Evlilik kredisi başvuruları e-Devlet ve ailegenclikfonu.aile.gov.tr adresleri üzerinden yapılabiliyor. Fonun hayata geçtiği günden bu yana Türkiye genelinde 158 bini aşkın çift başvuru yaparken, 59 binden fazla çift krediden yararlanmaya hak kazandı. Ayrıca 117 bin çift evlilik ve danışmanlık desteği aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin