Lise öğrencisinin araba lastiği taktığı bisiklet ilgi görüyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ağustos, 2022 10:35 tarihinde yayınlandı
0
0

Lise öğrencisinin araba lastiği taktığı bisiklet ilgi görüyor

Lise öğrencisi Yusuf Berk Göçük, kendisine ait bisikleti motosiklete çevirirken, araba lastiği ve süspansiyon takarak modifiye ettiği bisikleti de ilgi görüyor.
Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Göçük, tatil dönemlerinde babası İsmail Göçük’ün kaporta dükkanında çalışarak geçiriyor. Babasıyla birlikte çalışırken kendisine ait bisikletleri de tamir etmeye başlayan Göçük, kendisine ait bisikletin birisini motosiklete çevirdi. Bir diğer bisikletini de modifiye eden Göçük, yaptığı çalışmalarla da okulunda teşekkür belgesi aldı. İHA muhabirine açıklamada bulunan Göçük, hayalinde modifiyeli bisiklet yapmak olduğunu söyledi.
Elindeki bisikletlerle çalışmaya başladığını ifade eden Göçük, “İlk olarak araba lastiği bularak onu bisikletin arka jantına göre kestim. İki jantı yan yana koyarak araba lastiğine göre jant yaptım. Daha sonra air, kompresör, borular, düğme ve çift bobin valf aldım. Sonra bunları kendim birleştirdim. Bisikletin arkasını keserek onu oynarlı yaptım. Profilleri bisikletin şasisine göre uzattım. Oynar bilye takarak birleştirdim. Bisiklette pabuç fren tutmuyordu, disk fren taktım. Araba görünümlü olsun diye far da taktım” dedi.
İki yıl önce bisikletine motor taktığını ancak çalışmadığını anlatan Göçük, “İki yıl önce motor yapmıştım, bozuldu çalışmadı. Sonradan araştırdım mobilet parçaları oluyormuş, sonra sökerek ölçülerini aldım. Parçalarını sipariş ederek kendimiz burada yaptık. Görenler ‘nasıl yaptın?’ diye soruyor, çalışan için kolay. Ben bunu yaptıktan sonra okuluma götürdüm öğretmenlerime ve müdürüme gösterdim onlar da bana teşekkür belgesi verdi” diye konuştu.
26 yıldır oto kaporta ustası olarak çalışan baba İsmail Göçük de oğlunun elinin bu tür çalışmalara yatkın olduğunu söyledi.
İsmail Göçük, “Onda böyle gelişim olduğunu hissettim. Yaz tatili dönemlerinde kendi yanıma aldım, çalıştırdım. Onu biraz da serbest bıraktım. Bu şekilde bisikletler yapmaya yöneldi. Kendimde destek verdim, bu şekilde bisikletler çıkarmayı başardı. Kaynak ve montaj işlerinde biraz yardımcı oldum. Yaşı küçük olduğu için el becerisinin gelişmesi de yanımda durarak gelişmeye başladı” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin