Lise öğrencilerine üniversiteden ‘Türk Ebrusu’ sunumu yapıldı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2023 08:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Lise öğrencilerine üniversiteden ‘Türk Ebrusu’ sunumu yapıldı

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından Kastamonu’da lise öğrenimi gören öğrencilere “Türk Ebrusu” konulu sunum gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan, Kastamonu’nun köklü ortaöğretim kurumlarından Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde okuyan öğrencilere “Türk Ebrusu” konulu sunum gerçekleştirdi.

Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Günsal ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katıldı.

Programda öğrencilere önce ebru kelimesinin etimolojik kökeni ve Türk ebrusunun menşei hakkında detaylı bilgi verildi. Sonrasında Türk ebru tarihindeki önemli sanatçıların biyografileri ve ebru sanatına olan katkıları anlatıldı. Öğrencilerin dikkatle takip ettiği programın devamında ebru yapımında kullanılan malzemeler tanıtılarak, ebru tarihinin ustalarından, bugün hayatta olmayan Edhem Efendi, Necmeddin Okyay ve Mustafa Düzgünman gibi ustalar ile günümüz ebrucularından Alparslan Babaoğlu ve Uğur Taşatan’n eserlerinden örnekler gösterildi.

Sunum sonunda Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan ile Abdurahmanpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu bir araya geldi. Mısırlıoğlu, Abdurahmanpaşa Lisesi öğrencilerine ebru uygulamaları yaptırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Abdurahmanpaşa Lisesi arasındaki işbirliğin bundan sonrada devam etmesi temennisinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vsvssvsv
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mart, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdmanyurdu Sahasında 3-1 Galip

Karabük İdmanyurdu Spor, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda ağırladığı Artvin Hopaspor’u 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı dengeli geçerken, 29. dakikada Barış Sungur’un golüyle Karabük İdmanyurdu skorda eşitliği sağladı ve devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 61. dakikada Kaan Erdoğan’ın golüyle 2-1 öne geçti. Mücadelenin uzatma dakikalarında sahneye bir kez daha çıkan Erdoğan, 90+2. dakikada kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı.

Karabük İdmanyurdu Spor, karşılaşmayı 3-1 kazanarak taraftarını sevince boğdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin