Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2023 08:24 tarihinde yayınlandı
0

Lise öğrencilerine üniversiteden ‘Türk Ebrusu’ sunumu yapıldı

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından Kastamonu’da lise öğrenimi gören öğrencilere “Türk Ebrusu” konulu sunum gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan, Kastamonu’nun köklü ortaöğretim kurumlarından Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde okuyan öğrencilere “Türk Ebrusu” konulu sunum gerçekleştirdi.

Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Günsal ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katıldı.

Programda öğrencilere önce ebru kelimesinin etimolojik kökeni ve Türk ebrusunun menşei hakkında detaylı bilgi verildi. Sonrasında Türk ebru tarihindeki önemli sanatçıların biyografileri ve ebru sanatına olan katkıları anlatıldı. Öğrencilerin dikkatle takip ettiği programın devamında ebru yapımında kullanılan malzemeler tanıtılarak, ebru tarihinin ustalarından, bugün hayatta olmayan Edhem Efendi, Necmeddin Okyay ve Mustafa Düzgünman gibi ustalar ile günümüz ebrucularından Alparslan Babaoğlu ve Uğur Taşatan’n eserlerinden örnekler gösterildi.

Sunum sonunda Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan ile Abdurahmanpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu bir araya geldi. Mısırlıoğlu, Abdurahmanpaşa Lisesi öğrencilerine ebru uygulamaları yaptırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Abdurahmanpaşa Lisesi arasındaki işbirliğin bundan sonrada devam etmesi temennisinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kozlu belediye meclisi mayis ayi 1 oturumu yapildi 9SLNOiAv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kozlu Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumu yapıldı

Kozlu Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilen 1. oturumunda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.

Kozlu Belediye Meclisi’nde yoklama ve açılışın ardından gündem maddeleri okunarak bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşüldü. Toplantıda 2025 yılı gelir gider kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.

Gelirler Müdürlüğü’nün “Belediyemiz İktisadi ve Sosyal Tesislerindeki Uygulanacak Fiyat Tarifelerinin Belirlenmesi” ile ilgili talebi görüşülerek düzenleme yapılmak üzere değerlendirmeye alındı. “Su Aboneliği Güvence Bedelinin İadesi” ile ilgili madde ise oy birliği ile kabul edildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün “Zonguldak İçme Suyu Tüneli ve Kanal İnşaatı Protokolü” ile ilgili talebi ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Toplu Taşıma Ücretlerine Zam” talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda ayrıca gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin