Lise öğrencilerine üniversiteden ‘Türk Ebrusu’ sunumu yapıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2023 08:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Lise öğrencilerine üniversiteden ‘Türk Ebrusu’ sunumu yapıldı

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından Kastamonu’da lise öğrenimi gören öğrencilere “Türk Ebrusu” konulu sunum gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan, Kastamonu’nun köklü ortaöğretim kurumlarından Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde okuyan öğrencilere “Türk Ebrusu” konulu sunum gerçekleştirdi.

Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Günsal ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katıldı.

Programda öğrencilere önce ebru kelimesinin etimolojik kökeni ve Türk ebrusunun menşei hakkında detaylı bilgi verildi. Sonrasında Türk ebru tarihindeki önemli sanatçıların biyografileri ve ebru sanatına olan katkıları anlatıldı. Öğrencilerin dikkatle takip ettiği programın devamında ebru yapımında kullanılan malzemeler tanıtılarak, ebru tarihinin ustalarından, bugün hayatta olmayan Edhem Efendi, Necmeddin Okyay ve Mustafa Düzgünman gibi ustalar ile günümüz ebrucularından Alparslan Babaoğlu ve Uğur Taşatan’n eserlerinden örnekler gösterildi.

Sunum sonunda Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan ile Abdurahmanpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu bir araya geldi. Mısırlıoğlu, Abdurahmanpaşa Lisesi öğrencilerine ebru uygulamaları yaptırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Abdurahmanpaşa Lisesi arasındaki işbirliğin bundan sonrada devam etmesi temennisinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
x 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Nisan, 2026 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Eskipazar Sarı Traverten Taşı markalaşacak

Eskipazar ilçesine özgü coğrafi işaretli “Eskipazar Sarı Traverten Taşı”nın markalaşma sürecine yönelik önemli bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’nın yanı sıra Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Proje Geliştirme Uzmanı Tarık Özmen, Özener Marka Patent Danışmanlık firma sahibi Huriye Özener ve Güzel Sanatlar Öğretmeni Fatma Demirdelen katıldı.

Gerçekleştirilen görüşmede, Eskipazar Sarı Traverten Taşı’nın marka değerinin artırılması, katma değerli ürünlerin geliştirilmesi ve etkili pazarlama stratejilerinin oluşturulması konuları ele alındı. Katılımcılar, taşın sadece ham madde olarak değil, işlenmiş ve yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülerek pazarlanmasının önemine dikkat çekti.

Toplantıda ayrıca Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen teknik destek programı kapsamında yürütülecek çalışmalar da gündeme geldi. Bu doğrultuda, Eskipazar Belediyesi’nin başvuru sahibi olacağı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklık yapacağı markalaşma ve ticarileştirme projesi ile Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı çerçevesinde planlanan üretim atölyesi projesi değerlendirildi.

Yetkililer, Eskipazar’ın yerel değerlerini daha güçlü bir marka haline getirmek için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin