Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından Kastamonu’da lise öğrenimi gören öğrencilere “Türk Ebrusu” konulu sunum gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan, Kastamonu’nun köklü ortaöğretim kurumlarından Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde okuyan öğrencilere “Türk Ebrusu” konulu sunum gerçekleştirdi.
Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Günsal ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katıldı.
Programda öğrencilere önce ebru kelimesinin etimolojik kökeni ve Türk ebrusunun menşei hakkında detaylı bilgi verildi. Sonrasında Türk ebru tarihindeki önemli sanatçıların biyografileri ve ebru sanatına olan katkıları anlatıldı. Öğrencilerin dikkatle takip ettiği programın devamında ebru yapımında kullanılan malzemeler tanıtılarak, ebru tarihinin ustalarından, bugün hayatta olmayan Edhem Efendi, Necmeddin Okyay ve Mustafa Düzgünman gibi ustalar ile günümüz ebrucularından Alparslan Babaoğlu ve Uğur Taşatan’n eserlerinden örnekler gösterildi.
Sunum sonunda Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Taşatan ile Abdurahmanpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu bir araya geldi. Mısırlıoğlu, Abdurahmanpaşa Lisesi öğrencilerine ebru uygulamaları yaptırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Abdurahmanpaşa Lisesi arasındaki işbirliğin bundan sonrada devam etmesi temennisinde bulundu.


Lise öğrencilerine üniversiteden ‘Türk Ebrusu’ sunumu yapıldı
Mahalle sakinlerinden Başkan Çetinkaya’ya teşekkür ziyareti
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek mahallede yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirdi.
Karabük Belediyesinde gerçekleştirilen ziyarette, 100. Yıl Mahallesi’ne yönelik altyapı, asfalt, kaldırım ve park yatırımları ele alındı.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Bahri Yılmaz ve mahalle sakinlerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.
Ziyarette mahallede tamamlanan çalışmalar ile planlanan altyapı ve üstyapı yatırımları değerlendirildi. Muhtar Bahri Yılmaz, mahalleye kazandırılan hizmetlerden dolayı Başkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Mahalle sakinleri de gerçekleştirilen yatırımların yaşam kalitesini artırdığını belirterek, asfalt serimi, kaldırım yenileme ve park yapımı gibi taleplerini iletti.
Başkan Özkan Çetinkaya, mahallelerin ihtiyaçlarını saha ziyaretleriyle yerinde tespit ettiklerini belirterek, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Çetinkaya, asfalt, kaldırım ve park yatırımlarına öncelik vereceklerini kaydederek kamu kaynaklarını etkin şekilde kullanarak mahallelerin eksiklerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.
Ziyaret, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

