Karabük’te imam hatip lisesi öğrencilerinin kurduğu Kelle Paça Spor Kulübü ismiyle dikkat çekiyor.
İmam hatip lisesi öğrencisi olan 15 yaşındaki Yunus Emre Ersoy, arkadaşlarının da desteğiyle bir spor kulübü kurmaya karar verdi. Kulübün isminin dikkat çekmesini isteyen Ersoy ve arkadaşları Kelle Paça Spor Kulübü'nü kurdu.
Haftada bir mahalle maçları yapan sporcuların çoğu hafızlık kursu alan öğrencilerden oluşurken, müsabakadan galibiyetle ayrılan takım oyuncuları zaferlerini çorbacıda kelle paça çorbası içerek kutluyor.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Yunus Emre Ersoy, “Kelle paça bizim için çok değerli bir çorba. Çünkü kış günlerinde içimizi ısıtıyor. Tadı da çok güzel olduğu için bu ismi vermek istedim” dedi.
Kelle Paça Spor Kulübü olarak sosyal medyada hesap açtıklarını belirten Ersoy, “Orada fotoğraflar, videolar paylaştık. Sonra bir tane videomuz tuttu, biraz takipçimiz arttı. Takipçimiz arttıktan sonra dedik biz de artık hani bir böyle profesyonelliğe yavaş yavaş geçmeye başlayalım dedik. Formaları çıkarttık. Ondan sonra bir tane sponsor lazım dedik. Eflaniliyiz, Eflanili bir sponsor yakışır dedik. Destekleri için Musa Çalışkan abimize buradan teşekkür ediyoruz. Biz de inşallah burada böyle faaliyetleri göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Takımının adının çevresindekilere tuhaf geldiğini aktaran Ersoy, “Kim bir çorbanın ismini takımına koyar diye düşündüler. Bazı arkadaşlarım güldüler ama sonradan baktılar ki büyüyor, onlar da takıma katıldılar. Destek verdiler bize” şeklinde konuştu.
Futbolcuların çoğunun hafızlardan oluştuğunu kaydeden Ersoy, şunları söyledi:
“Yani imanlı bir kulüp olduğumuzu söylüyoruz buradan. Antrenmanlarımızı yapmaya çalışıyoruz ama normal bir profesyonel kulüp olmadığımız için bazıları gelemiyor. Maçlarımız olduğunda geliyorlar ama antrenmanlara çok katılmıyorlar. İnşallah ileride de artık profesyonel falan olursak bize artık katkı sağlarlar.”
“Haftada bir antrenman yapıyoruz, maçlar yapıyoruz” diyen Ersoy, “Oyuncularımızı eğer galibiyet alırsa onlara prim olarak kelle paça çorbası ikram ediyoruz” şeklinde konuştu.
VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<<
YÖK Başkanı Özvar: “Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımız açık”
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, "Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımızı açık tutmaya devam ediyoruz" dedi.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Amasya Üniversitesi 2025-2026 akademik yılı açılış programına katıldı. Burada konuşan Özvar, İsrail’in soykırım uyguladığı Filistin halkının karşı karşıya kaldığı zulme değinerek bu durumun her fırsatta dünyaya anlatılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Erol Özvar, "Geçen sene Gazze ikametli Filistilinli öğrencilerin tahsil fiyatlarını Sayın Cumhurbaşkanımız kolaylık sağlayarak kararname çıkartmak suretiyle tahsil fiyatlarının alınmamasına karar verdi. Bu karar vicdanları soğutan tahminen de dünyada yükseköğretime dair en kıymetli kararlardan biri olmuştur. Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımızı açık tutmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye’nin zulüm, vahşet ve baskı gören bütün akademisyenlere dünyanın neresinde olurlarsa olsun Türk akademisinin kapılarını açık tutmaya devam edeceğini vurgulayan Özvar, "Sudan’da yaşanan askeri çatışmalar sebebiyle eğitim-öğretimlerine orta vermek zorunda kalan üniversitelerin bir kısmına ülkemizde 3 vilayetimizde kampüslerimizi açtık. Sudan’dan gelen 3 üniversite şu anda ülkemizde eğitim-öğretimlerine sembolik de olsa devam etmektedirler. Rektörlerini, akademisyenlerini ve bir kısım öğrencilerini biz şu anda konuk etmekteyiz. Türkiye bu açıdan zulüm, vahşeti baskı gören bütün akademisyenlere dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye’nin akademisini, üniversitenin kapılarını açık tutmaya devam ediyoruz" halinde konuştu.