Bartın’da okul etrafında bulunan bir işletmeden yemek yedikten sonra rahatsızlanan 25 lise öğrencisi hastanelik oldu. Tedavi altına alınan öğrencilerin sıhhat durumlarının düzgün olduğu öğrenildi.
Bartın Valiliğinden mevzuyla ilgili yapılan açıklamada, “Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesinde eğitim gören ve okul etrafında bulunan bir işletmeden yedikleri yemek sebebiyle rahatsızlanan 25 öğrenciden 17’si başvurdukları hastanede ayakta tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiş, 8 öğrenci ise raporlu olarak meskenlerinde istirahat etmekte olup tüm öğrencilerimizin genel sıhhat durumu güzeldir. İlimiz genelindeki tüm okullarımızda yemekhane, kantin vb. beslenme alanlarında kontrollerimiz tertipli olarak yapılmaktadır” denildi.


219
Lise öğrencileri besin zehirlenmesi kuşkusuyla hastanelik oldu
382
Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı
Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.
Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

