Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Haziran, 2018 13:29 tarihinde yayınlandı
0

Lise öğrencileri Afrin şehidi Akpınar için çeşme yaptırdı

Afrin bölgesinde düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın 2010’da mezun olduğu Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi’nin öğrenci meclisi üyeleri, Akpınar anısına okulun bahçesine çeşme yaptırdı.
Okulun bahçesinde düzenlene açılış töreninde konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, Türk milletinin vatanını, geleceğini korumak için canını, kanını vermekten çekinmeyen fertleri sayesinde var olduğunu söyledi.
Ürkmezer, “Bizler bu güzel coğrafyada huzurlu bir şekilde yaşıyorsak, seçim yapabiliyorsak, hiç bir millete boyun eğmeden yaşayabiliyorsak emin olun ki, Malazgirt’ten Çanakkale’ye ve 15 Temmuz’dan Afrin’e bütün savaşlarda, operasyonlarda şehit olan, gazi olan, kanını ve canını dökmekten çekinmeyen bu vatan evlatlarının sayesindedir. Bizlerde ne mutluyuz ki, bu kahraman vatan evlatlarından birine hem ev sahipliği yapıyoruz çünkü kendisi canı gönülden bir Safranbolulu’ydu ve onun değerli ailesine de burada onlara yarenlik etmeye çalışıyoruz” dedi.
Şehidin annesi Ülker Akpınar da çeşmenin yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ederek duygularına hakim olamadı.
Oğlunun adına böyle bir proje yapılmasından dolayı mutlu olduğunu da ifade eden Akpınar, “İnşallah bizler için sizler için şehit olan yavrularımızın kıymetini bilmek nasip etsin. Gençler olarak sizlerden isteğim, hedefiniz olsun eğitime önem verin. Ailelerinizin sözünü dinleyen, bir ve beraber olalım inşallah” dedi.
Konuşmaların ardından ilçe Kaymakamı Ürkmezer, şehidin annesi Ülker ile babası İsmail, eşi Hafize Nur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Safranbolu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Emin Oktay Aydoğdu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır tarafından çeşmenin açılış kurdelesi kesilerek hizmete alındı.
Öğrenciler ise üzerinde Türk bayrağı ve Şehidin resminin bulunduğu çeşmeye karanfil bıraktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin