Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Mart, 2022 23:14 tarihinde yayınlandı
0

Lise 2. Sınıf Öğrencisi İki Arkadaş Ağaca Asılı Halde Bulundu

(İHA) – Karabük’te arkadaşlarına attıkları konum ve “bunu ailemize iletin” mesajı üzerine konuma giden arkadaşları 2 lise öğrencisini iple ağaca asılı halde buldu. “Telefonlarımızdaki nota bakın” yazılı bir not bulan polis, 2 lise öğrencinin sır ölümünün perde arkasını araştırıyor.

AW571578 01Karabük’te 75.Yıl Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri 15 yaşlarındaki Oğuzhan U. ve

Ömer Yusuf U., sabah evlerinde okula gitmek için çıktı. Okula gitmeyen 2 arkadaşAW571578 02 Yenişehir Mahallesi Çamlık Tabiat Orman Parkı’na gitti. Orman parkının iç kısımlarında tepelik bir alana çıkan iki arkadaş buradan öğle saatlerinde sınıf arkadaşına konum ile birlikte bunu aileme ilet mesajı gönderdi. Uzun süre arkadaşlarından haber alamayan sınıf arkadaşları okul çıkışı kendilerine attıkları konuma gittiklerinde Oğuzhan U. ve Ömer Yusuf U’nın bir ağacın dalında iple asılı buldu. Gördükleri manzara karşısında şoka giren öğrenciler durumu hemen 112 ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri öğrencilerden birini ağacın dalına asılı vaziyette diğerini ise boynunda asılı ip ve kırılan ağaç dalı ile yerde cansız bedenlerini buldu. Polis 15 yaşındaki lise öğrencisi iki arkadaşın intihar ettiği şüphesi üzerinde dururken, intiharlarının arkasındaki sır perdesini ise telefonlarındaki mesajlarını inceledikten sonra çözeceği öğrenildi.

AW571578 07Sırt çantaları 50 metre aşağıda bulundu
Diğer yandan iki arkadaşın ağaca asılı halede bulundukları yerin 50 metre aşağısında okul çantaları ve yanındaki ağaç dalının altında bulunan kağıda ‘Telefonlarımızdaki notlara bakın’ yazılı not bulundu.

Vali olay yerine geldi
Olayın haber verilmesi üzerine Karabük Valisi Fuat Gürel, Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş olay yerine gelerek polis ekiplerinden bilgiler aldı. Oldukça üzgün olduğu görülen Vali Gürel, bir süre sonra olay yerinden ayrıldı.
Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonrası 2 liseli arkadaşın cansız bedenleri ormanlık alandan indirilerek, otopsi yapılmak Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

AW571578 15

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda heyelan bolgesi havadan goruntulendi dag asagi kaydi 400 donum alan etkilendi BZEdNAlY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Ordu’da heyelan bölgesi havadan görüntülendi: Dağ aşağı kaydı, 400 dönüm alan etkilendi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yağışların ardından yaşanan ve tahmini 400 dönüm alanı etkileyen dev heyelan, havadan görüntülendi. Toplamda yaklaşık 400 dönümlük arazide hasar meydana gelirken, vatandaşlar heyelan nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini, ailenin mezarlarının kaybolduğunu ve evlerinin tehlike altında olduğunu söyledi.

Fatsa ilçesine bağlı Bahçeler Mahallesi’nde sabah saatlerinde, bölgede günlerdir etkili olan yağışların ardından bir fındık bahçesinde toprak kayması yaşandı. Yamaçtan kayan toprak kütlesi, metrelerce sürüklendi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler inceleme başlattı.

Heyelanla birlikte fındık bahçeleri zarar görürken, bir evin altında toprak boşaldı, bir ahır zarar gördü, mezarlıklar ve yollar kayboldu. Vatandaşların bahçelerinde bulunan sınırlar da heyelan nedeniyle ortadan kalktı. Vatandaşlar, evlerinin de tehlike altında olduğunu belirtirken, bazı evler ise tedbir amaçlı boşaltıldı.

“12 dönüm yerim gitti”

Mustafa Duru isimli vatandaş, “Yağmurdan sonra geldi, devamlı uçtu, yapacak bir şeyimiz yok. Ahırım gitti, 12 dönüm yer gitti, alt tarafta önceden zarar gören 9 dönüm yer var” dedi.

“Korkunç bir durum”

Mahalle sakini Eren Atasoy, “Biz de sabah öğrendik, gerçekten korkunç bir durum. Gelirken maden bölgesinden geçtik, buranın da alt taraflarında ufak çatlamalar görüyoruz. Umarım daha büyük bir felakete neden olmaz, bu doğal afetin ötesinde bir durum, Karadeniz Bölgesi son günlerde yağışlardan sonra ciddi heyelan tehlikesi altında. Umarım Karadeniz’deki maden projelerinden de vazgeçerler” diye konuştu.

“Annemin mezarı kayboldu”

Mahalle sakini Hasan Kofraz, heyelan nedeniyle büyük hasarın olduğunu ve aile mezarlarının kaybolduğunu belirterek, “Büyük bir hasar var, sınırlarımız kayboldu. Bahçe yolumuz, yaklaşık 50 dönüm yer kaydı, bahçe yolumuz yaklaşık 1 kilometre aşağı gitti. Allah’tan gelene razıyız. Mezarlığımız kayboldu, annemin mezarı kayboldu, bazı evler boşaltıldı, ne varsa dereye toplandı. Halen de kaymaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“Heyelan evime 15 metre yaklaştı”

Heyelanın evine 15 metre kadar yaklaştığını ve annesinin mezarının kaybolduğunu ifade eden Mustafa Kofraz ise, “Çok büyük afet. Bu olay 4 gün önce başladı, bugün ise sabah saatlerinde büyük bir heyelan oldu” şeklinde konuştu.

Öte yandan, bölgede ekiplerin incelemeleri devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin