Düzce’de lisanssız olarak belirlenen saatler dışında atık toplayan 29 kişinin elektrikli aracına el konularak, toplam 50 bin TL cezai süreç uygulandı.
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, etraf ve halk sıhhatinin korunması için 7/24 kontrollerini sürdürüyor. Vilayet Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ile Vilayet Jandarma Komutanlığı Trafik takımları tarafından katı atık toplayan elektrikli araçların lisanslarının bulunup bulunmadığı denetim edilirken, Zabıta Müdürlüğü takımları ise atıkların bulunduğu araçlara yönelik kontrol gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde lisanssız olarak ve belirlenen saatler dışında atık topladığı tespit edilen 29 araç alımlı yardımı ile yediemin otoparkına kaldırılırken, toplam 50 bin liralık cezai süreç uygulanarak, trafiğe çıkması uygun olmayan araçlar da trafikten men edildi.
Zabıta Müdürü Selçuk Yıldırım yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği noktasında kontrollerimizi gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz. Motorlu çekçeklere yönelik gerçekleştirdiğimiz kontrollerimizde kural dışı atık toplayan taşıtları trafikten men ettik. Çekçeklere yönelik kontrollerimiz emniyet ve jandarma üniteleri ile koordineli biçimde aralıksız devam edecek. Halkımızın huzur ve itimadı için her zamanki üzere vazifemizin başındayız” dedi.


302
Lisanssız olarak atık toplayan 29 araca el konuldu, 50 bin TL ceza kesildi
301
Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı
Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

