Liposuction hakkında doğru bilinen yanlışlar - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İftara kalan --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Temmuz, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Liposuction hakkında doğru bilinen yanlışlar

Liposuction (yağ aldırma) işlemi hakkında doğru bilinen yanlışlardan bahseden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, “Liposuction, kesinlikle kilo verme işlemi değildir” dedi.

Birçok kişi zayıflamak ümidiyle estetik cerrahlara liposuction işlemi yaptırmak için başvuruyor. Bu konuda doğru bilinen yanlışlardan bahseden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık açıklamalarda bulundu. Opr. Dr. Emre Kıymık, “Öncelikle halk arasından liposuction kilo verme aracı olarak düşünülür. Liposuctionın böyle bir olayı yoktur. Liposuctionın işe yaradığı nokta vücuttaki bölgesel yağlanma artışına bağlı olarak kontürlerde bozulmaları düzeltmeye yarayan bir işlemdir. Kesinlikle kilo verme işlemi olarak düşünülecek bir işlem değildir. Örneğin bir kişinin vücut kitle endeksi normal sınırlarda ancak bölgesel olarak karın veya göbek çevresinde gitmeyen dirençli yağları var. Bu hasta liposuction işlemi için uygun bir hasta iken vücut kitle endeksi statüsünde obez olan yüksek kilodaki hastadaki tüm vücudu kaplayan yağ almak liposuction için uygun bir hasta değildir. Bu hastaya öncelikle diyet ve spor önermeliyiz. Daha sonra vücut şekillendirme işlemleri ile uygun hale getirerek daha sonraki süreçte yapmalıyız” diye konuştu.

Liposuctionın yapabileceği yerler

Dr. Emre Kıymık, liposuctionın yapabileceği yerler hakkında şunları söyledi:

“Liposuction özellikle yukardan aşağıya doğru gidecek olursak, gıdı bölgesi, kol, göğüs bölgesi (hem erkek hem kadın için), karın, göbek, yanlar, sırt, bel, bacak gibi kafan aşağıya neredeyse tüm alanlara uygulanabilecek işlemdir. Sıklıkla bu işlemleri gerçekleştiriyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
232323
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
16 Mart, 2026 12:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi iftar sofrası kuruyor

Karabük Belediyesi, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu şehirle buluşturacak geniş katılımlı bir iftar programı düzenliyor. 17 Mart 2026 Salı günü Kemal Güneş Caddesi’nde kurulacak iftar sofralarında vatandaşlar bir araya gelerek oruçlarını birlikte açacak.

Karabük Belediyesi tarafından “Soframızda birlik, şehrimizde bereket” sloganıyla düzenlenecek program, Ramazan ayının manevi atmosferini şehir merkezinde vatandaşlarla buluşturacak.

Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen ve yaklaşık 7 bin kişinin katılımıyla düzenlenen iftar programı, şehirde geniş katılımla gerçekleşmişti. Bu yıl da Kemal Güneş Caddesi’nde kurulacak iftar sofralarında vatandaşlar aynı sofrada buluşacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendiren müstesna bir zaman dilimi olduğunu belirterek tüm vatandaşları iftar programına davet etti. Çetinkaya, “Ramazan’ın bereketini ve kardeşlik atmosferini hemşehrilerimizle birlikte yaşayacağız. Tüm vatandaşlarımızı Kemal Güneş Caddesi’nde kuracağımız iftar soframıza davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin