Lig maçları ertelendi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ağustos, 2023 15:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Lig maçları ertelendi

Avrupa kupalarında mücadele eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un rakipleri Molde, Twente, Dinamo Kiev ve Genk’in rövanş maçları öncesi oynayacakları ulusal lig maçları ertelendi.

Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımlarının rakiplerinin rövanş maçları öncesi liglerinde oynayacakları mücadeleler ileri bir tarihe ertelendi. Galatasaray ile karşılaşacak Norveç ekibi Molde’nin ulusal liginde Viking ile bu hafta oynayacağı maç, 30 Eylül Cumartesi gününe alınırken, Beşiktaş ile karşılaşacak Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’in 27 Ağustos Pazar günü ligde Veres Rivne ile oynayacağı mücadele ileri bir tarihe ertelendi. Fenerbahçe’nin rakibi Hollanda takımı Twente’nin ligde Vitesse’yi konuk edeceği karşılaşma da 27 Eylül Çarşamba gününe alınırken, Adana Demirspor ile karşılaşacak Belçika kulübü Genk’in ligde Club Brugge ile 27 Ağustos Pazar günü deplasmanda yapacağı müsabaka ileri bir tarihe ertelendi.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada 2 bin yildir yetistirilen meyveden yapilan tatli elma tatlisi 8beUhflx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da 2 bin yıldır yetiştirilen meyveden yapılan tatlı: Elma tatlısı

Amasya’da 2 bin yıldır yetiştirilen antik meyve misket elmalardan yapılan elma tatlısı, damaklarda unutulmaz izler bırakıyor.

Usta şefler ve genç kızların mutfaklarda kolları sıvayıp sunduğu elma tatlısı titizlikle hazırlanıyor. Tarihi kentteki evlerde ve restoranlarda konuklara ikram ediliyor.

“Amasya’nın en ünlü markası misket elması”

Amasya Yalıboyu Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Selçuk Başün, “Amasya’nın en ünlü markası misket elmasıdır. Bunu da tatlıyla birlikte insanlara servis etmek keyif verici” dedi.

Elma tatlısının tarifini anlatan Başün, “Elmalar temizlenip soyacak yardımıyla ortasını açılıyor. Tencereye yerleştirip içlerine ve her elmanın ortasına bir yemek kaşığı şeker ekleniyor. Üzerlerine hibiskus ve tarçın ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı pişiriliyor. Soğuyunca elmaların içine ceviz, fıstık ekleyip üzerini kaymak ile süsleniyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin