Lider Ünal, Vali Yavuz’a proje ve amaçlardan bahsetti
Müstakil Endüstrici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Lideri Cengiz Ünal ve idare heyeti üyeleri, Vali Mustafa Yavuz’u makamında ziyaret ederek yeni vazifesinin güzel olması temennisinde bulundu.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz’a iyi olsun ziyaretleri sürüyor. MÜSİAD Karabük Şube Lideri Cengiz Ünal ve idare şurası üyeleri Yavuz’u makamında ziyaret etti. Lider Ünal, Vali Yavuz’a kentle ve projelerle ilgili bilgi vererek işadamların meselelerini lisana getirdi. Kent iktisadı ve MÜSİAD’ın gayelerinden bahseden Ünal, Vali Yavuz’a misyonunda muvaffakiyetler diledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti söz eden Vali Mustafa Yavuz, nazik ziyaretleri ve hoş temennileri için MÜSİAD Karabük Şube Lideri Cengiz Ünal ile idare konseyi üyelerine teşekkür etti.
Karabük’te Trafik Kaosu Acı Gerçeği Ortaya Çıkardı
Karabük’te Karayolları ekipleri tarafından Çarşamba günü Kardemir Kavşağı ve çevresinde başlatılan asfalt yenileme çalışmaları, şehir içi ulaşımı adeta kilitledi.
Sabah saatlerinden itibaren başlayan çalışmalar nedeniyle ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler saatlerce trafikte beklemek zorunda kaldı.
Trafiğin özellikle Kardemir Kavşağı, Balıklarkayası, Demir Çelik kavşağı ve Üniversite güzergahlarında tamamen durma noktasına geldiği gözlemlendi. Bazı vatandaşlar işe ve okula geç kalırken, şehir merkezindeki ticari faaliyetler de olumsuz etkilendi.
AFET DURUMUNDA NE OLUR?
Yaşanan trafik kaosu, Karabük’ün olası bir afet ya da acil durum senaryosuna ne kadar hazırlıksız olduğunu da gözler önüne serdi. Uzmanlara göre, şehir merkezinde yaşanabilecek bir deprem ve benzeri durumlarda mevcut trafik altyapısının acil tahliyeye olanak tanımadığı açıkça ortaya çıktı.
Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde “Bu tür krizler, şehir planlamasında alternatif ulaşım koridorlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Eğer bugün bir yol çalışması yüzünden bu kadar ciddi aksama yaşanıyorsa, olası bir afet anında durum çok daha vahim olabilir" ifadelerine yer verildi.
VATANDAŞLARDAN ÇÖZÜM ÇAĞRISI
vatandaşlar Karabük'ü yönetenlere çağrıda bulunarak şehir içi ulaşım planlamasının yeniden ele alınmasını istedi. Özellikle alternatif yol güzergahlarının oluşturulması, toplu taşıma hatlarının güçlendirilmesi ve çalışma dönemlerinin trafiğin en az yoğun olduğu saatlere kaydırılması talep ediliyor. Bazı vatandaşlar, “Karabük büyüyor ama yollar aynı kalıyor. Plansız yapılan her çalışma hem zaman hem de güvenlik kaybına yol açıyor” diyerek yetkililere kalıcı çözüm çağrısında bulundu.