Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2023 04:24 tarihinde yayınlandı
0

Lider Deveci: “Şeffaf olunacak”

Vatandaşlar ile mahalle toplantısı yapan Atakum Belediye Lideri Av. Cemil Deveci, “Artık ortamızda bâtın gizli bir şey kalmayacak. Şeffaf olunacak. Yanlış ise yanlış, eksik ise eksik her şeyin bilinmesi gerekiyor” dedi.

Samsun’un Atakum Belediyesi ilçede yaşayan vatandaşların istek, teklif ve şikayetlerini dinlemek için mahalle toplantısı düzenledi. Atakum Belediyesi Özgecan Aslan Bayan İstişare Merkezinde düzenlenen mahalle toplantısında Lider Deveci, lider yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte vatandaşların talep ve şikayetlerini dinledi, notlar aldı.

“Eksikleri tespit edeceğiz ve daha sonra o eksikleri gidermeye çalışacağız”

Mahalle toplantısında konuşan Lider Deveci, “Siz konuşacaksınız, eksikleri söyleyeceksiniz. Sizden hem teklifler hem de tenkitler istiyorum. Eksikleri tespit edeceğiz ve daha sonra o eksikleri gidermeye çalışacağız. Bu kentte birlikte yaşıyoruz ve sizin verginizi kullanıyoruz. Daha evvel de sizin verginiz ile bu kent yönetilmişti. Artık ortamızda bâtın gizli bir şey kalmayacak. Şeffaf olunacak. Yanlış ise yanlış, eksik ise eksik her şeyin bilinmesi gerekiyor. Zira biz kardeşçe, arkadaşça, komşu anlayışı içinde birbirimize sarılamazsak buradan çıkamayız” tabirlerini kullandı.

Vatandaşların yol şikayetleri ve kreş eksikliği taleplerini pahalandıran Lider Deveci, “Yapı ünite fiyatları haziran ayının sonlarına yanlışsız açıklandı. İhaleye çıktık, ağustos ayının ortasında bitti. Ağustosun sonlarına hakikat yol yapmaya başladık. Son vakitlerde yağan yağmurlar 700-800 kilometre yolumuzu bozdu. Artık hem fen işleri müdürü hem de bundan sorumlu lider yardımcılarımız bunları not alıyorlar. Bizlere söylediklerinizi biliyoruz. Nerede ne eksik var biliyoruz. Bu yazışmalar makul bir merkezde toplanıyor. Artık sırayla bunları yaparak devam ediyoruz. Kreş konusunda ben çalışanlarımıza ‘bu çocuklar bize emanet, sizin çocuklarınızdan daha kıymetlidirler’. O hassasiyeti gösteriyoruz. Kreş işletenlerle rekabet etmiyoruz. Karayolları bölgesinde de kreş eksikliğimiz var. Kiralık yer bakalım dedik, uzun bir mühlet bizlere tasarruf genelgesi nedeniyle yer kiralatmadılar. Orada bir iktisadi işletme kurduk. Emekçi çalıştırmak için müsaade almak gerekiyor. O müsaade verecek kurumları ‘bu belediye bütçesi değil, bu kendi bütçesini kendisi yapıyor, bunun için personel alma yasağı burada uygulanmaması gerekir’ lafını ben 4,5 yıldır anlatamadım. Lakin kreş için yerler hala bakmaya devam ediyoruz” formunda konuştu.

Mahalle toplantısı soru ve yanıtların akabinde toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saatlerce pesinden kostular kurbanlik dana ilceyi birbirine katti uxhQ8uC7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Saatlerce peşinden koştular: Kurbanlık dana ilçeyi birbirine kattı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kurban pazarından kaçan dana, saatler süren kovalamacanın ardından veteriner hekimin sakinleştirici iğnesiyle yakalandı.

İnebolu ilçesi İkiçay mevkiinde kurulan kurban pazarında bulunan bir dana, sahibinin elinden kaçarak pazardan uzaklaştı. Şehit Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru koşan kurbanlık dana, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Cadde üzerinde kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara da saldıran dana, ilçede hareketliliğe neden oldu. Otobüs Terminali’ne kadar kaçan hayvan, burada ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kurbanlık dana, veteriner hekimin yaptığı sakinleştirici iğnenin ardından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yeniden kurban pazarına getirilen dana, sahibine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin