Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2015 15:41 tarihinde yayınlandı
0

Leyla Dizdar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Taha Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar’ın eşi Leyla Dizdar, son yolculuğuna uğurlandı.
LC Waikiki’nin ortaklarından ve Taha Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar’ın pankreas kanseri olan ve yaklaşık 82 gündür Karabük Özel Medikar Hastanesi’nde tedavi gören eşi Leyla Dizdar (74), dün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Safranbolu Dedeoğlu Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen Leyla Dizdar’ın cenaze törenine, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç ile iş dünyası ve cemiyet hayatından çok sayıda vatandaş katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından Dizdar, Safranbolu aile mezarlığına defnedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sw 6
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
31 Mayıs, 2026 13:20 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Safranbolu tatilcilerin gözdesi oldu

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi ilçe Safranbolu, Kurban Bayramı’nın son gününde ziyaretçi akınına uğradı. “En iyi korunan 20 kent” arasında gösterilen ilçede tarihi çarşıda yoğunluk yaşanırken, esnaf hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Osmanlı döneminden kalma hanları, hamamları, camileri, çeşmeleri, köprüleri ve tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu, bayram tatili boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başlarında inşa edilen tarihi konakların arasındaki dar sokaklarda gezen tatilciler, eşsiz tarihi atmosferi yakından görme fırsatı buldu. Kafe ve restoranlarda yöresel lezzetleri tadan ziyaretçiler, Safranbolu lokumu ve hediyelik ürünlere de yoğun ilgi gösterdi.

Tarihi çarşıda en dikkat çeken görüntülerden biri ise meşhur Safranbolu simidinin önünde oluşan uzun kuyruklar oldu. Ziyaretçiler, simitçinin önünde sıraya girerek ünlü lezzeti alabilmek için sabırsızlandı.

Bayram tatilinin beklentilerin üzerinde geçtiğini belirten tarihi çarşı esnafından Hüsnü Özdemir, “Güzel bir bayram geçirdik. Safranbolu’da güzel bir kalabalık oluştu. Esnafın yüzü güldü. Son iki aydır işler oldukça durgundu, esnaf birbirine bakıyordu. Bayram tatiliyle birlikte çarşı yeniden hareketlendi. Bu yoğunluk hem esnaf hem de ilçe ekonomisi açısından sevindirici oldu” dedi.

Bayram tatilinin son gününde de devam eden yoğunluğun akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Tarihi çarşıda yaşanan bu hareketlilik, Safranbolu’nun turizmdeki cazibesini bir kez daha ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin