Taha Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar’ın eşi Leyla Dizdar, son yolculuğuna uğurlandı.
LC Waikiki’nin ortaklarından ve Taha Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar’ın pankreas kanseri olan ve yaklaşık 82 gündür Karabük Özel Medikar Hastanesi’nde tedavi gören eşi Leyla Dizdar (74), dün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Safranbolu Dedeoğlu Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen Leyla Dizdar’ın cenaze törenine, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç ile iş dünyası ve cemiyet hayatından çok sayıda vatandaş katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından Dizdar, Safranbolu aile mezarlığına defnedildi.


Leyla Dizdar Son Yolculuğuna Uğurlandı
TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı
Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.
Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.
Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.
Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


