Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ocak, 2024 16:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lastiği patlayan tıra kamyonet çarptı: Otoyol savaş alanına döndü

Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde lastiği patlayan ve emniyet şeridinde bekleyen tıra, kamyonet çarptı. Kazada kamyonet sürücüsü yaralanırken, kamyonette yüklü malzemeler yola saçıldı.
Kaza, Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde Doğu gişeleri mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul istikametinde seyreden Yusuf Y. idaresindeki 06 DDT 803 plakalı tırın ön lastiği patladı. Lastiğinin patladığını fark eden sürücü, aracını emniyet şeridine park ederek gerekli duba önlemini aldı. Aynı istikamette seyreden Salim Ö. yönetimindeki 34 FUC 978 plakalı kamyonet, emniyet şeridindeki lastiği patlayan tırın dorsesine çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyonet otoyolda 2 şeridi kapattı. Meydana gelen kazada kamyonet sürücüsü Salim Ö. yaralandı. Kamyonun kasasında bulunan çeşitli malzemeler yola saçıldı ve otoyol savaş alanına döndü. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis, itfaiye, jandarma, AFAD ve karayolları ekipleri sevk edildi. 2 şeridin tamamen kapandığı kazanın ardından bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.
İtfaiye ekipleri tarafından araç içerisinde sıkışan sürücü bulunduğu yerden çıkarıldı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Salim Özcan, hastaneye sevk edildi. Karayolları ekipleri tarafından otoyola saçılan malzemeler temizlendi.
Duba önlemini aldığını belirten Yusuf Y., “Arızalıydı aracım. Ön lastik patladı” dedi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
20 Kasım, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

"İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" projesi kapsamında imzalanan protokolle, berber ve kuaförlerden toplanan jiletlerin geri dönüşümünden elde edilecek gelir, sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayelerinde başlatılan "İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında yeni bir çalışma hayata geçirildi. "Birlikte yaşama kültürünün oluşturulmasında sivil toplumun rolü" temasıyla düzenlenen çalışma için iş birliği protokolü bugün imzalandı.

Proje, çok paydaşlı bir işbirliği ile yürütülecek. Karabük Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Karabük Belediyesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Karabük Sağlık, Temizlik, Güzellik ve Bakım Hizmetleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası projenin ortakları arasında yer alıyor.

ÇEVRE VE SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇİFT TARAFLI FAYDA

Projenin temel hedefleri arasında; jilet atıklarının çevreye verdiği zararın önüne geçmek, sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak ve berber/kuaförlerde oluşan jiletleri güvenli bir şekilde toplayarak geri dönüşüm ekonomisine kazandırmak yer alıyor. Projenin en dikkat çeken yönü ise, geri dönüşümden sağlanacak gelirin, sokak hayvanlarının mama, bakım, rehabilitasyon ve barınma ihtiyaçları için kullanılacak olması.

200 ADET JİLET KUTUSU DAĞITILACAK

Protokol kapsamında ilk somut adım atıldı ve Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen 200 adet özel jilet toplama kutusu hazırlandı. Bu kutular, il genelindeki berber ve kuaförlere dağıtılarak atık jiletlerin kaynağında ayrı toplanması sağlanacak. Bu sayede atıkların geri dönüşüm sistemine daha hızlı ve verimli bir şekilde dahil edilmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin