Zonguldaklı amatör balıkçı Barış İpek, genelde Akdeniz bölgesi ve tropik bölgelerde görülen lapin balığı yakaladı.
Zonguldak’ta amatör balıkçı Barış İpek, bugün balık tutmak için Fener semtine gitti. Oltasına denize atan İpekin’in kancasına dakikalar sonra lapin balığı vurdu. Barış İpek, balığı gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadı.
Öte yandan genelde Akdeniz kıyıları ve tropik yerlerde görülen lapin balığının yenilmemesi nedeniyle tercih edilmiyor. (İHA)


815
Lapin Karadeniz’de oltaya geldi
83
Yenice’de gri balıkçıl ile martı aynı karede av bekledi
Karabük’ün Yenice ilçesinde, martı ile karşılıklı av için bekleyen gri balıkçıl kuşu (Ardea cinerea) cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Çay kenarında dolanan bir vatandaş sabit bir şekilde bekleyen gri balıkçılı fark etti. Cep telefonu ile kaydedilen İncedere Çayı’ndaki görüntülerde, gri balıkçıl kuşunun su kenarında uzun süre hareketsiz şekilde bekleyerek avını kolladığı, bu sırada martı ile aynı alanda bulunduğu görüldü.


