Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2023 12:48 tarihinde yayınlandı
0

Landry Dimata, Samsunspor’da

SAMSUN (İHA) – Trendyol Muhteşem Lig gruplarından Samsunspor, Espanyol grubundan forvet oyuncusu Landry Dimata ile 3 yıllık kontrat imzaladı.

Samsunspor, bu dönem 12. transferini Kongo asıllı Belçikalı forvet Nany Landry Dimata’yı transfer ederek yaptı. Bu dönem transfer edilen 9. yabancı oyuncu olan Dimata için resmi sayfadan yapılan yazılı açıklamada, “Kulübümüz en son RCD Espanyol grubunda oynayan 26 yaşındaki Landry Dimata ile 3 yıllık mukavele imzalamıştır. Atletimize ve topluluğumuza iyi olması dileklerimizle” sözleri kullanıldı.

Kariyerine Belçika’nın Standard Liege kadrosunda başlayan 26 yaş ve 1,85 uzunluğundaki forvet oyuncusu Dimata daha sonra sırasıyla Oostende, Wolfsburg, Anderlecht, Nec Nijmegen ve Espanyol kadrolarında forma giymişti. Forma giydiği 167 maçta 43 defa fileleri sarsan Dimata, 2020 yılında Belçika Ulusal Takımı’nın takımına çağrılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin