KYK'lara İUP Kapsamında 100 Personel Alınacak - Karabük Haber Postası
66ebe47f31495 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
19 Eylül, 2024 11:44 tarihinde yayınlandı
0
0

KYK’lara İUP Kapsamında 100 Personel Alınacak

Karabük’te, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumunda (KYK) istihdam edilmek üzere hazırlanan İşgücü Uyum Programı (İUP) başvuruları devam ediyor. İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, Karabük için Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne 100 kişilik kontenjan ayrıldığını bildirdi.

İŞKUR ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı,  25 bin kontenjanla 81 İlde açıldı. 18 Eylül tarihinde başlayan başvurular 22 Eylül tarihinde sona erecek. 24 Eylül 2024 Tarihi’nde ise kura çekilecek.

Programdan yararlanmak isteyen vatandaşların İŞKUR e-şube, ALO 170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden başvurularını yapabilecekleri bildirildi.
İŞKUR Karabük İl Müdürü Ferhat Sarıçam, program ile ilgili, “Yarı zamanlı olarak maksimum 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimlerle birlikte haftalık 37,5 saat, diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saati kapsamaktadır. Ayrıca İşgücü Uyum Programı (İUP) başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde de çalışması yönünde imkan sunmaktadır. Katılımcılara daha önceki yapılan ödemelerde güncellemeler sağlanarak gerekli iyileştirmeler yapılacaktır. Programdan faydalanan vatandaşlarımızın kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Nisan, 2026 10:33 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR 10 Nisan’da Genel Kurula Gidiyor

Karabük’ün köklü sanayi devi KARDEMİR, 2026 yılı Olağan Genel Kurul toplantısını 10 Nisan’da gerçekleştirecek.

Karabük’ün köklü sanayi kuruluşlarından KARDEMİR, 2025 faaliyet yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 10 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirecek. Şirket yönetiminin yaptığı açıklamaya göre  toplantı saat 09.30’da KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Toplantıda şirketin geleceğine yön verecek toplam 17 maddelik kapsamlı bir gündem ele alınacak. Genel kurulda öncelikli olarak 2025 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetim Rapor Özeti ile konsolide mali tablolar okunarak pay sahiplerinin görüşüne sunulacak ve onaylanması beklenecek.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLARI İLK KEZ GÜNDEMDE

Bu yılki genel kurulun dikkat çeken başlıklarından biri de sürdürülebilirlik olacak. Şirket, 2024 ve 2025 yıllarına ait Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (TSRS) ile uyumlu hazırlanan sürdürülebilirlik raporlarını ilk kez genel kurulun bilgisine ve onayına sunacak. Bu adımın, kurumsal şeffaflık ve çevresel sorumluluk açısından önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor.

SERMAYE TAVANI SÜRESİ UZATILACAK

Gündemin kritik maddeleri arasında şirketin kayıtlı sermaye tavanına ilişkin sürenin güncellenmesi de yer alıyor. Mevcut esas sözleşmede 2021-2025 yıllarını kapsayan izin süresinin, yapılacak değişiklikle 2026-2030 yıllarını kapsayacak şekilde uzatılması planlanıyor. Bu kapsamda esas sözleşmenin “Şirketin Sermayesi” başlıklı 6. maddesinde değişiklik yapılması pay sahiplerinin onayına sunulacak.

YÖNETİM, KAR PAYI VE DENETİM KONULARI MASADA

Toplantıda ayrıca Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi kapsamında yapılan yönetim kurulu üyesi atamasının onaylanması da görüşülecek. Yönetim kurulu üyelerinin 2025 yılı faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi, 2026 yılı bağış sınırının belirlenmesi ve yönetim kurulu üyelerine ödenecek huzur haklarının tespiti de gündemde yer alan diğer başlıklar arasında bulunuyor.

Bunun yanı sıra 2025 yılı kar payı dağıtımına ilişkin kararın alınması ve şirketin bağımsız denetim kuruluşunun seçimi de genel kurulda karara bağlanacak önemli konular arasında öne çıkıyor.

FİZİKİ VE ELEKTRONİK KATILIM İMKANI

Şirketten yapılan bilgilendirmede, pay sahiplerinin genel kurula kimlik belgeleri ile fiziken katılabilecekleri gibi elektronik ortamda da (e-Genel Kurul sistemi üzerinden) iştirak edebilecekleri belirtildi. Elektronik katılım sağlayacak yatırımcıların ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli işlemleri tamamlamaları gerektiği hatırlatıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin