Mustafa Akgün tarafından
21 Nisan, 2025 12:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KYK Yurdunda Depreme ve Yangın Tatbikatı Yapıldı

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Hubbi Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda deprem ve yangın tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilerin afet anlarında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan tatbikatta, AFAD ekipleri koordinasyonunda gerçek bir olay senaryosu canlandırıldı.

Tatbikat kapsamında öğrenciler, siren sesleriyle birlikte hızlı bir şekilde binadan tahliye edildi. Ardından yangın müdahale ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Tatbikat sonrası AFAD yetkilileri tarafından öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitimde deprem, yangın ve diğer olası afetlerde alınması gereken önlemler ile doğru davranış biçimleri hakkında bilgi paylaşıldı. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Tatbikata katkı sunan tüm ekiplere ve bilinçli yaklaşımlarıyla örnek olan öğrencilerimize teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi. Yetkililer, bu tür uygulamaların yıl boyunca düzenli olarak sürdürüleceğini belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de ’Ayaklı cami’ mimarisiyle dikkat çekiyor

Artvin’de arazi kaidelerinin elverişsizliğinden farklı mimari projeleri de beraberinde getiriyor. Altından yol geçen bu yeni cami ise bu projelere en enteresan örneklerden birisi.
Artvin Merkez Çamlık Mahallesi’nde yer alan ve halk ortasında "Ayaklı Cami" olarak bilinen Merkez Yeni Cami, sıra dışı mimarisiyle dikkat çekiyor. 1973 yılında inşa edilen cami, arazi koşulları nedeniyle üç kolon üzerine kuruldu. Mahalle yolunun kapanmaması emeliyle kolonlardan biri yol kenarına dikilince, yapı halk ortasında "Ayaklı Cami" olarak anılmaya başlandı.
Yaklaşık 150 metrekarelik 3 gen toprağa kurulmak istenen cami, yetersiz olacağı düşünüldüğü için mimari bir düzenlemeye gidildi. Hazırlanan projeyle birlikte caminin kullanılabilir alanı 300 metrekareye çıkarıldı. Üç kattan oluşan yapının birinci iki katı cami lojmanı olarak hizmet veriyor. Merkez Yeni Cami, yaklaşık 500 kişilik cemaat kapasitesine sahip.
Bölge halkı caminin mimarisine alışık olsa da, kente dışardan gelen vatandaşlar yapıyı gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Caminin en büyük risklerinden biri ise, altından geçen rampa yolda meydana gelebilecek kazalarda taşıyıcı kolona ziyan gelme ihtimali. Bu durum, cami cemaatini huzursuz ediyor.
Cami İmamı Özdemir Demirci, yaptığı açıklamada "Cami bölge ayaklı cami olarak biliniyor. Bunun sebebi de Artvin barajlar, duvarlar, virajlar kenti. Arazi yapısından kaynaklı camimizin art vücut ve öndeki direk üzerine kurulmuş bir cami. Tahminen de Türkiye ‘de eşi gibisi olmayan bir cami. Arsa üzerine yapılsaydı bu cami 120 yada 130 metre karelik bir cami olacaktı. Şuan ise 300 metrekare üzerine hizmet vermiş durumda" tabirlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.