blank
Mustafa Akgün tarafından
21 Nisan, 2025 12:33 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KYK Yurdunda Depreme ve Yangın Tatbikatı Yapıldı

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Hubbi Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda deprem ve yangın tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilerin afet anlarında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan tatbikatta, AFAD ekipleri koordinasyonunda gerçek bir olay senaryosu canlandırıldı.

Tatbikat kapsamında öğrenciler, siren sesleriyle birlikte hızlı bir şekilde binadan tahliye edildi. Ardından yangın müdahale ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Tatbikat sonrası AFAD yetkilileri tarafından öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitimde deprem, yangın ve diğer olası afetlerde alınması gereken önlemler ile doğru davranış biçimleri hakkında bilgi paylaşıldı. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Tatbikata katkı sunan tüm ekiplere ve bilinçli yaklaşımlarıyla örnek olan öğrencilerimize teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi. Yetkililer, bu tür uygulamaların yıl boyunca düzenli olarak sürdürüleceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
03 Ağustos, 2025 15:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

600.000 Kamu İşçisini İlgilendiren Anlaşma Sağlandı!

Kamu işçilerinin merakla beklediği zam görüşmelerinde sona gelindi. 600.000 kamu işçisini kapsayan Kamu Çerçeve Protokolü’nde anlaşma sağlandı. Anlaşmanın ardından Karabük’te sahaya inen ilk isimlerden biri Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen oldu.

İşçilere yönelik bilgilendirme çalışmalarına başlayan Ekemen, yaptığı açıklamada, emeğin hakkını savunma mücadelesinin önemine dikkat çekti.

“Emekçinin alın teri kutsaldır. Biz bu alın terinin hakkını korumak ve geliştirmek için mücadele ediyoruz. Bu protokol, emeğin karşılığını alma yönünde önemli bir adımdır. Tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Ekemen, önümüzdeki günlerde de Karabük genelinde üyeleriyle bir araya gelerek anlaşmanın detaylarını paylaşmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin