blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ocak, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kuyumcu soygununu gerçekleştiren 4 kişi tutuklandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kurusıkıdan çevirme silahla kuyumcu soygunu gerçekleştiren 3 kişi ile birlikte şahıslara gözcülük yaptığı belirlenen 4 kişi sevk edildikleri Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.
Adliye çıkışında kendilerini destekleyen yakınlarına gülen ve daha evvel bilek güreşinde Türkiye şampiyonluğu ve ikinciliği bulunan Cemal Çelikay, gazetecilerin pişman mısınız sorusuna ise pişman olduğu yanıtını verdi.
Safranbolu’nun en işlek caddesi olan Sadri Artunç Caddesi’nde cuma günü akşam kuyumcu dükkanının kapanmasına dakikalar kala saat 17.40 sıralarında ellerinde silah, yüzleri kar maskesi ile kuyumcuya giren 3 kişi çalışanları yere yatırarak etkisiz hale getirip, yanlarında getirdikleri iki çantaya vitrinde bulunan bilezik ve künyelerden oluşan 20 kilograma yakın altını doldurarak kaçmıştı. Karabük Emniyet Müdürlüğü’nün titiz çalışması ve Polis Özel Hareket Timleri’nin takviyeleri ile 15 saat süren çalışma sonrası evvel gözcülük yaptığı belirlenen Ramazan Karakaş (33) akabinde ise boş ve metruk meskende saklanan İstek Çelikay (19), ağabeyi Cemal Çelikay (21) ve Emre Ünlük (19) kıskıvrak yakalanmıştı. Soygunda çalınan yaklaşık 20 kilogram altının bir kısmı olayın yaşandığı birinci gün, bir kısmı ise başka gün kanyon içinde saklanan yerde bulunmuştu.
Safranbolu Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan ikisi kardeş 4 kişi Safranbolu Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı’nda tabirleri alınan Cemal ve İstek Çelikay kardeşler ile Emre Ünlük olayı kendilerinin gerçekleştirdiğini itiraf ederken, 3 şahsa gözcülük yapan Ramazan Karakaş ise olay yerine yalnızca çay içmek maksadıyla gittiğini beyan ederek suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.
Olaydan 15 saat sonra kıskıvrak yakalanan ve emniyetteki tabirlerinin akabinde sevk edildikleri savcılıkça sözleri alınan 4 kişi 7 saat süren savcılık ve mahkeme sonrası nitelikli yağma kabahatinden ötürü sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Polis takımları tarafından ağır güvenlik kıymetleri altında adliyeden çıkarılan şahıslardan Çelik kardeşlerin yakınlarının ise dayanak vererek, "Aslanlar üzere yatıp çıkarsınız" diye bağırmaları dikkat çekerken, olayın şüphelilerinden Cemal Çelikay ise gazetecilere pişman olduğunu söyledi.
"Türkiye birinciliği ve ikinciliği bulunuyordu"
Diğer yandan kuyumcu soygunu teşebbüsünde bulunan Cemal Çelikay’ın 2019 yılında Türkiye Genç B Erkekler Türkiye Şampiyonası bilek güreşinde 50 kg sol kolda Türkiye şampiyonluğu, 2022 yılında ise Türkiye ikinciliğinin yanı sıra bölgesel ve vilayet birincilikleri de bulunuyordu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 18:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de “Türk Bilim İndeksi (TBI) Modeli Raporu” tanıtıldı

Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) Dış Politika Masası tarafından hazırlanan "Türk Bilim İndeksi (TBI) Modeli Raporu" tanıtıldı.

Safranbolu Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisi'nde gerçekleştirilen lansman toplantısının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM'in bir düşünce kuruluşu niteliği taşıdığına dikkat çekerek, "Kamu Politikaları Araştırma Geliştirme Merkezi bir düşünce kuruluşu statüsünde bir üniversitede hayata geçmiş çok önemli bir kuruluş. Bu kamu politikaları alanı o kadar kıymetli, o kadar değerli bir alan ki; bir işe başlamadan önce bu işi nasıl yapacağımız, hangi politikayı benimseyeceğimiz, hangi stratejileri takip edeceğimiz gibi pek çok konuda yol haritamızı belirleyen bir anlam taşıyor" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Kırışık, kamu politikalarının bilimsel rehberlik sunduğuna işaret ederek, "Çoğu zaman bilimsel anlamda da, başka alanlarda da yolumuzu kaybettiğimiz, nereye nasıl gideceğimizi bilemediğimiz durumlar yaşıyoruz. İşte kamu politikası, bu konuda bize net ve açık cevaplar veren, yol haritamızı amacımıza göre belirleyen çok önemli bir bilim dalı" dedi.
KAPGEM'in faaliyet alanlarının oldukça geniş olduğunu vurgulayan Kırışık, "Aile ve sosyal hizmet politikalarından bilim politikalarına, çevre politikalarından dış politikaya, eğitim, enerji, güvenlik, yerel yönetim, sağlık, kültür, kentleşme, kamu yönetimi, ilahiyat ve hukuk politikalarına kadar çok sayıda politika masamızla Türkiye'ye fayda üretmeyi amaçlıyoruz. Giderek politika masası sayımız artıyor. Şu an Çin Politikaları Masası üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Merkezin temel amacının kamu kurumlarına yol haritası sunmak olduğunun altını çizen Kırışık, "Bu alanda faaliyet gösteren devletimizin ilgili kurumlarına bir yol haritası belirlemek, uygulamaya çalıştıkları kamu politikalarını güçlendirmek, politika çeşitliliğini artırmak istiyoruz. Bunu başardığımızda Türkiye'de pek çok sorunun kendiliğinden çözüldüğünü göreceğiz" diye konuştu.
Program KAPGEM Dış Politika Masası Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özge Yavuz'un da yaptığı konuşma sonrası fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.