Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki kuyumcu soygununda çalışanlara odaklanan hırsızların dalgınlığından faydalanarak kendini kurtaran müşteri yaşadığı o anları anlattı.
Sadri Artunç Caddesi’nde bulunan bir iş merkezinin altında bulunan kuyumcu dükkanında meydana gelen soygunda müşteri olarak bekleyen Musa Çavdar çalışanlara odaklanan hırsızların dalgınlığından faydalanarak kendini dışarıya attı. Yaşadığı o dehşet dolu anları anlatan Çavdar, “Yasin Bey’in yanına gelmiştim. Sohbete başlamadan bir anda kapı açıldı. Üzerimize silahla ateş etti. Ondan sonra ikinci giren camları kırdı. Yatın yere dediler, ben de bir an yatayım mı? Kaçayım mı diye tereddüde düştüm. Kaçarsam en makûs kaidelerde vururlar dedim. Orada yakalanıp rehin alınırım endişesiyle dışarı kaçtım” dedi.
Çavdar, şüphelilerden birinin dükkanda bulunan Yasin Güldemir’e saldırdığını öteki ikisinin de tezgahtaki bileziklere yöneldiğini söyledi.
Kuyumcudan çıktıktan sonra hastane bölgesindeki konutuna gittiğinden bahseden Çavdar, “Daha sonra hastane tarafına gelmişler. Sitemden baktığımda onları gördüm, kaçıyorlardı. Gerisinden da polisler koşuyordu. Orada silah da atmışlar” diye konuştu.


Kuyumcu soygununda yaşadığı korku dolu anları böyle anlattı
Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı
Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.

