blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mart, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kuyu ve kaynak sularına dikkat: Uzmanı uyardı

DÜZCE (İHA) – Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Yaşar, grip (influenza) ve ishal olaylarındaki artışa dikkat çekerek aileleri uyardı. Kuyu ve kaynak sularındaki kirliliğe de değinen Yaşar, "Özellikle kaynak suyu yahut kuyu suyu üzere doğal suların en azından nisan ayının sonuna kadar tüketilmemesini öneriyoruz" dedi.
Mevsim geçişleriyle birlikte hastalık hadiselerinde önemli bir artış yaşanıyor. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Burak Yaşar, bu mevzuda aileleri uyardı. Burak Yaşar, "Bu devirde en sık görülen hastalık, halk ortasında grip olarak bilinen ve tıbbi literatürde influenza olarak isimlendirilen rahatsızlıktır. Son 12 günde olay sayılarında önemli bir artış yaşandı. Aileler, ekseriyetle burun akıntısı ile başlayan ve ortalama 3 ila 5 gün süren, ateş düşürücü ilaçlara karşın devam eden ateş atakları nedeniyle çocuklarını bize getiriyor. Birden fazla vakit çocukların genel durumu çok bozulmamış oluyor, beslenmeleri büsbütün kesilmese de ateş ve halsizlik nedeniyle rahatsız hissediyorlar. Bu türlü durumlarda en değerli şey bol sıvı tüketimi, gerçek beslenme ve kâfi uykudur. Lakin aileler ateşi denetim edemediklerinde kesinlikle bir sıhhat kuruluşuna başvurmalıdır. Biz de tıbbi müdahale ile ateşi düşürüyoruz" dedi.

"Kaynak suyu yahut kuyu suyu verilmemeli"
Kış aylarında ishal hadiselerinin da arttığına da dikkat çeken Uzm. Dr. Yaşar, "Özellikle kış aylarında ishal salgınları sık görülüyor. Su kaynakları, kar erimesiyle birlikte kirliliğin yüksek kısımlardan alçak bölgelere taşınması nedeniyle kirlenebiliyor. Bu yüzden ailelerden bilhassa kaynak suyu yahut kuyu suyu üzere doğal suların en azından nisan ayının sonuna kadar tüketilmemesini rica ediyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin