Kuyu ve kaynak sularına dikkat: Uzmanı uyardı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
kuyu ve kaynak sularina dikkat uzmani uyardi Wxdr3Ex9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mart, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kuyu ve kaynak sularına dikkat: Uzmanı uyardı

DÜZCE (İHA) – Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Yaşar, grip (influenza) ve ishal olaylarındaki artışa dikkat çekerek aileleri uyardı. Kuyu ve kaynak sularındaki kirliliğe de değinen Yaşar, “Özellikle kaynak suyu yahut kuyu suyu üzere doğal suların en azından nisan ayının sonuna kadar tüketilmemesini öneriyoruz” dedi.

Mevsim geçişleriyle birlikte hastalık hadiselerinde önemli bir artış yaşanıyor. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Burak Yaşar, bu mevzuda aileleri uyardı. Burak Yaşar, “Bu devirde en sık görülen hastalık, halk ortasında grip olarak bilinen ve tıbbi literatürde influenza olarak isimlendirilen rahatsızlıktır. Son 12 günde olay sayılarında önemli bir artış yaşandı. Aileler, ekseriyetle burun akıntısı ile başlayan ve ortalama 3 ila 5 gün süren, ateş düşürücü ilaçlara karşın devam eden ateş atakları nedeniyle çocuklarını bize getiriyor. Birden fazla vakit çocukların genel durumu çok bozulmamış oluyor, beslenmeleri büsbütün kesilmese de ateş ve halsizlik nedeniyle rahatsız hissediyorlar. Bu türlü durumlarda en değerli şey bol sıvı tüketimi, gerçek beslenme ve kâfi uykudur. Lakin aileler ateşi denetim edemediklerinde kesinlikle bir sıhhat kuruluşuna başvurmalıdır. Biz de tıbbi müdahale ile ateşi düşürüyoruz” dedi.

“Kaynak suyu yahut kuyu suyu verilmemeli”

Kış aylarında ishal hadiselerinin da arttığına da dikkat çeken Uzm. Dr. Yaşar, “Özellikle kış aylarında ishal salgınları sık görülüyor. Su kaynakları, kar erimesiyle birlikte kirliliğin yüksek kısımlardan alçak bölgelere taşınması nedeniyle kirlenebiliyor. Bu yüzden ailelerden bilhassa kaynak suyu yahut kuyu suyu üzere doğal suların en azından nisan ayının sonuna kadar tüketilmemesini rica ediyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin