BARTIN Üniversitesinin Kutlubey Kampsüne düzenlenen tanıtım gezilerine katılan bayanlar, 8 yıldır sürdürülen çalışmalar hakkında düşüncelerini aktararak, övgü dolu sözler söyledi.
Bartın Üniversitesinin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü tanıtım gezileri kapsamında bu sefer kapılarını bayanlara açtı.
Bartın Valisi Nusret Dirim’in eşi Burcu Dirim, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ın eşi Hacer Kaplan, akademisyenler, il yöneticilerinin eşleri ve Bartınlı bayanlar, Kutlubey Kampüsündeki binaları gezerek, yapılan eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.
Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın’ın da eşlik ettiği tanıtım gezisine katılanlar, 8 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucunda ortaya çıkan yapılarla ilgili düşüncelerini aktardı.
Kutlubey Kampüsünün Bartın için önemli bir kazanım olduğunu belirten Burcu Dirim, “Üniversiteler bilgi aktarımından öte yetiştirdiği öğrencileri hayata hazırlayıp, onların sosyal olarak gelişiminin sağlandığı kapsamlı bir eğitim alanıdır.
Bartın Üniversitesinin Kutlubey Kampüsü Batı Karadeniz’in en büyük camisi, spor kompleksi, yemekhanesi ve diğer eğitim, sosyal ve kültürel alanlarıyla gelişmiş bir üniversite havasına bürünmüştür. Bu bağlamda gelecekte de ülkemizde iz bırakacak üniversiteler arasında yer alacağını düşünüyorum.” dedi.
Diş Hekimi Halide Küçükkurt ise kampüste öğrenciler ve üniversite personeli için her şeyin düşünüldüğünü kaydederek, “Binaların renklerinden sınıftaki oturaklara kadar her ayrıntı en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.
Özel üniversitelerde dahi göremediğimiz donanımlara sahip bir üniversite olmuş. Kampüsü gezdiğimde keşke tekrar öğrenci olabilseydim dediğim oldu” diye konuştu.
Kampüsü gezdikten sonra düşüncelerini aktaran 82 yaşındaki Zülal Somaklı, “Kampüsü gezince çok beğendik. Böyle bir eserin Bartın’a kazandırılması bizi çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Tanıtım gezisine katılanlardan Nihal Albayrak da kampüste yapılanları görmekten çok memnun kaldıklarını aktararak “Bartın’a çok büyük bir üniversite kazandırılmış. Yapımı tamamlanan binalar çok güzel olmuş. Burada okuyan ve okuyacak olan öğrenciler çok şanslı” şeklinde konuştu.
Tanıtım gezisine katılan bayanlar, yapımı tamamlanan yemekhane binası, Mimar Sinan Dersliği, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi İdari Binası, Merkezi Araştırma Laboratuvarı gezerek burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ayrıca gezi kapsamında, yapımında sona gelinen Ömer Halis Demir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binası, Fatih Sultan Mehmet Cami, lojman binası, nizamiye kapısı ile Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük kütüphanesindeki çalışmalar konusunda gözlemde bulunuldu.


Kutlubey Kampüsü tanıtımları devam ediyor
Karadeniz’in Zeugması Hadrianopolis’te kazı çalışmaları başladı
Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Kazılarda Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda tespit edilen yeni yapının ortaya çıkarılması hedeflenirken, ortaya çıkarılan sarayın kabul salonundaki mozaikler de bu yıl restore edilerek ziyarete açılacak.
Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait önemli kalıntılarıyla dikkat çeken Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Bu yıl kazılar, Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda belirlenen yeni bir alanda yoğunlaştırılacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Çelikbaş, geçmiş yıllarda yapılan jeoradar araştırmalarında tespit edilen yeni yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Küçük bir ekiple sezonu açtıklarını ifade eden Çelikbaş, hedeflerinin söz konusu yapının kazısını bu yıl içerisinde tamamlamak olduğunu söyledi. Hadrianopolis’te her yıl yeni bir yapıyı ortaya çıkarıp restorasyonunu tamamlayarak ziyaretçilere açmayı amaçladıklarını dile getiren Çelikbaş, bu yıl da aynı hedef doğrultusunda çalışacaklarını kaydetti. Çelikbaş, “Diğer bir önemli bizim çalışma noktamız ise geçen yıl ortaya çıkarmış olduğumuz saray yapısının bir bölümü olan kabul salonunun zemin mozaiklerinin bu yıl restorasyonunu tamamen bitirip, yine ziyaretçilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Son yıllarda tanıtım faaliyetlerinin etkisiyle Hadrianopolis’e olan ilginin önemli ölçüde arttığını vurgulayan Çelikbaş, antik kentin akşam saatlerinde dahi ziyaretçi ağırladığını ifade etti. Çelikbaş, kazı ekibinin önümüzdeki yıllarda da Hadrianopolis’e yeni yapılar ve teşhir alanları kazandırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.


