Karabük Postası tarafından
21 Nisan, 2016 14:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları Devam Ediyor

Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Kutlu Doğum programı düzenlendi. 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Orhan Alimoğlu ve eşi Rana Alimoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, İl Müftüsü Halil Bektaş, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Şube Müdürleri, Daire Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından okunan Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile devam etti. İl Müftüsü Halil Bektaş’ın Kutlu Doğum Haftası’nın önemini belirten konuşmasının ardından Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Müziği korusu tarafından seslendirilen ilahiler salondan büyük beğeni topladı. İl genelinde lise ve dengi okullar arasında düzenlenen kompozisyon yazma yarışmasında Büşra Nur Yılmaz birinci, Laike Korucu ikinci ve üçüncü olan Rabia Tuğsel Karakırık’a hediyelerini vermek üzere kürsüye gelen Vali Orhan Alimoğlu, “Güzel bir program olmuş, Müftülüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz samimi bir işbirliği yapmışlar. Samimi gayretlerin sonunda güzel işler çıkıyor. İlahileri ve şiirleri okuyan öğrencilerimiz çok güzel okudular, inşallah bu güzel işleri devam ettirelim. Türk milletinin yeryüzünde çok şerefli bir yeri var biliyorsunuz. Bu şerefli yerin kazanılmasında Resulullah Efendimize olan hürmet ve muhabbetinin çok büyük payı var. Bizlerde onların torunları olarak buna bizde muhtacız. Programın düzenlenmesinde emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimizi tebrik ediyor, dereceye giren öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 13:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ün Cadde ve Sokakları Kadınlara Emanet

İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçeveasinde Karabük Belediyesi'nde çalışmaya başlayan 38 kadın personel cadde ve sokakları kendi evleri gibi temizleyip evlerine ekmek götürüyor.

Karabük Belediyesi, İUP çerçevesinde kadınların aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla 38 kadın personeli Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde göreve başlattı. Kadın temizlikçiler kentin farklı cadde ve sokaklarını kendi evleri gibi temizleyip evlerine ekmek götürme imkanı yakalıyor.

Kadınların hayatın her alanında yer aldığını belirten kadınlar, bu imkanı sağlayan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'ya teşekkür etti.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Çiğdem Bozkurt, "Bu işi çok beğendik biz. Belediye başkanımıza öncelikle kadınlara böyle imkan sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Çünkü gerçekten de ihtiyacımız vardı. Zaten sokaklarımız tertemiz. Hiçbir yerinde bir şey yok ama kadın eli değdi mi başka güzel oluyor. Her yer çiçek gibi" dedi.

Çevresinden olumlu tepkiler aldığını söyleyen Bozkurt, programın devam etmesini istediklerini belirtti.

Eşi ile birlikte işe girme imkanı bulan Songül Türe, çocuklarının eğitimi için girdikleri işin kendilerini rahatlattığını ifade ederek, erkeklere göre daha detaylı temizlik yaptıklarını söyledi.

Türe, kadının gücünü her alanda göstermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.