Reklam
Reklam

Kurumlar Arası Paylaşım Projesi’nin Startı Verildi

Yusuf Korkmaz tarafından
27 Eylül, 2023 14:10 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okul ve kurumlarında mali kaynakların israfının önlenmesi, bütçe imkânları ile eğitim ortamlarının etkin ve verimli kullanımının sağlanması amacıyla Kurumlar Arası Paylaşım Projesi (KUPA)

için çalışma başlatıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okul ve kurumlarında mali kaynakların israfının önlenmesi, bütçe imkânları ile eğitim ortamlarının etkin ve verimli kullanımının sağlanması amacıyla Kurumlar Arası Paylaşım Projesi’nin (KUPA) startını verdik.  Kurumlarımız arası malzeme akışını sağlamak için bir yazılım hazırlanacak.

Proje ile; okul, pansiyon, spor salonu, çok amaçlı salon gibi eklentilerin kapatılması sonucu veya çeşitli sebeplerle kullanılmayan ve depolarda bekletilen ihtiyaç fazlası taşınırların atıl duruma düşmelerini önlenmek ve hızlı bir şekilde yeniden kullanımını sağlamak amacıyla kullanım ömürleri bitmeden bu ürünlerin yeniden ekonomiye kazandırılması hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda da çalışmalar ona göre planlanacak ve  proje kısa sürede faaliyete geçirilecek” dedi. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin