Bolu’nun Mudurnu ilçesinde kuru otların alev almasıyla çıkan yangında, küçük bir alan ziyan gördü.
Yangın, Mudurnu ilçesine bağlı Çamyurdu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, kuru otların bulunduğu bir alanda şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa müddette otlara yayılan yangın, çam ağacına sıçradı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye grupları sevk edildi. Yangını kısa mühlet içerisinde denetim altına alarak söndüren takımlar, alanda soğutma çalışması yaptı. Yangın nedeniyle küçük bir alan ziyan gördü.


Kuru otlar alev aldı, erken müdahale faciayı önledi
Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi
Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.
Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

