Bolu’nun Mudurnu ilçesinde kuru otların alev almasıyla çıkan yangında, küçük bir alan ziyan gördü.
Yangın, Mudurnu ilçesine bağlı Çamyurdu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, kuru otların bulunduğu bir alanda şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa müddette otlara yayılan yangın, çam ağacına sıçradı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye grupları sevk edildi. Yangını kısa mühlet içerisinde denetim altına alarak söndüren takımlar, alanda soğutma çalışması yaptı. Yangın nedeniyle küçük bir alan ziyan gördü.
Kuru otlar alev aldı, erken müdahale faciayı önledi
Karaca tarlada otlandı, kurt ise kar altında yiyecek aradı
Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde yaban hayatına ait dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Safranbolu’da tarlaya inen bir karaca kayda alınırken, Eskipazar’da ise karlı arazide yiyecek arayan kurt fotokapanla görüntülendi.
Safranbolu ilçesinde doğa çekimi yapan vahşi yaşam fotoğrafçısı Ömer Faruk Korkmaz, tarlada otlayan bir karacayı fark etti. Sessizliğini koruyarak hayvanın doğal davranışlarını bozmayan Korkmaz, karacayı fotoğraf makinesiyle görüntüledi. Görüntülerde, taze otlarla beslenen karacanın zaman zaman başını kaldırarak çevresini kontrol ettiği görüldü. Bir süre tarlada kalan karaca, daha sonra ormanlık alana yönelerek gözden kayboldu.
Eskipazar ilçesine bağlı Çakmakkaya Yaylası’nda ise karla kaplı arazide yiyecek arayan bir kurt, bölgeye yerleştirilen fotokapanlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kurdun ormanlık alandan çıkarak karlı zeminde bir süre dolaştığı ve çevresini kokladığı yer aldı. Yiyecek aradığı değerlendirilen kurt, daha sonra sis altında ağaçların arasına girerek gözden kayboldu.
Kaydedilen görüntüler, Karabük’ün zengin yaban hayatını bir kez daha ortaya koyarken, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemine dikkat çekti.

