Kuru otlar alev aldı, erken müdahale faciayı önledi - Karabük Haber Postası
kuru otlar alev aldi erken mudahale faciayi onledi qqqbAytT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kuru otlar alev aldı, erken müdahale faciayı önledi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde kuru otların alev almasıyla çıkan yangında, küçük bir alan ziyan gördü.

Yangın, Mudurnu ilçesine bağlı Çamyurdu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, kuru otların bulunduğu bir alanda şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa müddette otlara yayılan yangın, çam ağacına sıçradı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye grupları sevk edildi. Yangını kısa mühlet içerisinde denetim altına alarak söndüren takımlar, alanda soğutma çalışması yaptı. Yangın nedeniyle küçük bir alan ziyan gördü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2 7
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
30 Mart, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan KARDEMİR’e ziyaret ve inceleme

Karabük Valisi Oktay Çağatay, Vali Yardımcıları Erol Özkan, Mustafa Şahin, Kerem Süleyman Yüksel, Murtaza Ersöz, Meral Batı Demirbaş ve Nesrin Uygun ile birlikte Karabük’ün sanayi kuruluşlarından Kardemir A.Ş.’yi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Vali Oktay Çağatay, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü olarak göreve başlayan Niyazi Aşkın Peker’e hayırlı olsun temennisinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaretin devamında Vali Oktay Çağatay, Genel Müdür Niyazi Aşkın Peker ve Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kılıç eşliğinde üretim sahalarında incelemelerde bulundu. Bu kapsamda sırasıyla Hammadde Manipülasyon Tesisleri, Kok Fabrikaları, Yüksek Fırınlar, Çelikhane, Çubuk Kangal Haddehanesi ve Demiryolu Teker Üretim Tesisleri ziyaret edilerek yürütülen üretim süreçleri, kapasite durumu ve teknik altyapı hakkında yetkililerden detaylı bilgi alındı.

Gerçekleştirilen incelemelerde Kardemir’in ülke sanayisindeki stratejik önemi, üretim gücü ve istihdama sağladığı katkılar ele alınırken, devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımlar da değerlendirildi.

Vali  Oktay Çağatay, ziyaretin sonunda yaptığı değerlendirmede, Kardemir’in Karabük ve ülke ekonomisi açısından büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, üretim kapasitesinin artırılmasına ve teknolojik gelişmelere yönelik çalışmaların önemine dikkat çekti.

 

Vali Cagataydan KARDEMIRe ziyaret ve inceleme3

Bizi sosyal medyadan takip edin