Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Nisan, 2018 13:22 tarihinde yayınlandı
0

Kurtoğlu’ndan Nitelikli Okul Tepkisi

Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu;  “Türkiye’de uzun yıllardan bu tarafa eğitimde hep ilk beş içinde yer alan ilimizden sadece üç okulumuz nitelikli olabildi ve 3000’e yakın 8. sınıf öğrencimizin bulunduğu ilimizde sadece 240 öğrencilik kontenjanımız oldu” diyerek, tüm velileri ALO  147’yi arayarak Karabük’e yapılan haksızlığı protestoya davet etti

Milli Eğitim Bakanlığının nitelikli okulları açıkladı. Açıklanan okullar arasında Karabük’ten sadece üç okulun bulunmasına Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu çok sert tepki gösterdi.

Karabük’ün eğitimde uzun yıllardan beri ilk beş içinde yer aldığını belirten Kurtoğlu; Karabük’ten sadece üç okulun nitelikli olmasına tepki gösterdi. Tüm velileri ALO  147’yi arayarak Karabük’e yapılan haksızlığı protestoya davet eden Kurtoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“MEB, 8’inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran’da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanları açıkladı. 8’inci sınıf öğrencilerimiz, 2 Haziran’da yapılacak isteğe bağlı merkezi sınav başvurularını, 11 Nisan’dan  itibaren 18 Nisan’a kadar yapabilecek. Ancak ne acıdır ki; Türkiye’de uzun yıllardan bu tarafa eğitimde hep ilk beş içinde yer alan ilimizden sadece üç okulumuz nitelikli olabildi ve 3000’e yakın 8. sınıf öğrencimizin bulunduğu ilimizde sadece 240 öğrencilik kontenjanımız oldu. (KARABÜK Merkez Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MTEGM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30 KARABÜK Merkez Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi OGM Fen Lisesi,120 KARABÜK Safranbolu Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi DÖGM 90)

Biz, gözün aydın Karabüklü! Diyoruz. Söyleyecek söz bulamadığımız için. Ve tüm velilerimizi ALO  147’yi arayarak Karabük’e yapılan haksızlığı protestoya davet ederek, yetkililere şunları soruyoruz: Yıllardır Türkiye’nin en iyi üniversitelerine ilk bin, iki bin, üç bin, beş bin, on bin,on beş,yirmi bin içinden yüzlerce öğrenci yerleştiren pek çok Anadolu lisemiz niteliksiz idiyse bu üniversitelere yerleşen öğrencilerimiz birilerinin uzun yıllardır organize marifet haline getirdiği gibi sınav sorularını çalarak mı dereceler yapıp üniversitelere yerleşti?  Nitelikli okul diye tanımlanan liselere yerleşecek 240 öğrenciden kaçı Karabük’ün içinden kaçı il dışından olacak? Geriye kalan öğrencilerimiz hangi liselere nasıl yerleşecek? Mahallelerdeki Liseler talebe cevap verebilecek mi? İl Milli Eğitim müdürlüğüne soruyoruz; Karabük’te sadece nitelikli üç okul bulabilmek için çok uğraştınız mı? Yoksa on beş yıldır  hukuksuz, tarafgir, ehliyet ve liyakatı dikkate almadan birilerinin verdiği listelerle yaptığınız idareci atamaları sonrasında diğer tüm okullarımızın niteliksiz hale geldiğini mi anladınız? Evet muhterem zevatlar; eğitim maalesef masada oturup hiç tanımadığınız okul müdürlerine mülakat adı altında sağlıklarında yeterli puan vermeyip öldükten sonra arsızca 100 puan vermek  gibi bir ucuzluğu kaldırmıyor.

06.04.2018 tarih ve 92302672-663.07-E.7110104 sayılı sendikal eylemler konulu Karabük Valisi adına “dağıtım yerlerine” denilerek okullarımıza iletilen yazı ile; ekonomik ve sosyal haklarının, adalet ve liyakat anlayışının hakim kılınmasının mücadelesini yapan sendikalarının aldığı eylem kararlarına destek veren meslektaşlarımıza OHAL bahane edilerek aba altından sopa göstermeye çalışan sayın müdüre soruyoruz, sizin 4688 sayılı yasadan, genelgelerden, yargı kararlarından haberiniz var mı? Kendinizi sıkıyönetim komutanı gibi mi görüyorsunuz? Yoksa gerek sayın Başbakan’ın,gerekse Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından OHAL in normal vatandaş için değil terör örgütleri ve elemanları için olduğunu, normal vatandaşı etkilemeyeceğini söylediklerini hiç duymadınız mı, yoksa sizin işiniz devleti yönetenlerin söylediklerinin tersini yapıp ülkede sağlanmaya çalışılan milli mutabakatı bilmeden de olsa sabote etmek mi? Karabük’te göreviniz eğitimde kaliteyi artırmak ve eğitim yönetiminde ehliyet liyakat ve adalete uyarak yönetim sergilemek, ilimizdeki nitelikli okul sayısını artırmak değil de öğretmenlere göz dağı vermek midir? Kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan böyle bir yazı ile öğretmenlerin gözünü korkutmak yerine Karabük’teki idareci sayısının sendikalara göre dağılımını açıklasanız, yaklaşık dört yıldır mahkemelerden çıkan bir çok karara rağmen mecbur kalmadan atamasını yapmayıp yıllarca oyalayıp hakkı hukuku gasp edilen kaç idareci olduğunu ve bunların neden yapıldığını izah ederek hakkı yenen insanlardan özür dileseniz sanırım daha insani bir tutum sergilemiş olurdunuz. Şimdi bütün dikkatimizle ve her gelişmesini kamuoyu ile paylaşarak 16-26 nisan arasında yapılacak olan idareci atama mülakatlarının sonucunu bekliyoruz. Bakalım hangi sendikadan kaç kişi idareciliğe hak kazanacak?  Menfaat çetelerinin kapalı kapılar ardında yaptığı idareci listeleri gerçekten onaylanacak mı?

Son olarak Karabük’ün değerli milletvekillerine ve iktidar partisinin il yöneticilerine çağrıda bulunuyorum. Ülkemizin beka meselesinde samimi iseniz, kamu yönetiminde adalet, ehliyet ve liyakat anlayışının mutlaka uygulamaya geçmesinin takipçisi  olun.2010 yılında sınavlarda soru çalındığını, mülakatlarda birilerinin verdiği listelerle idareci atandığını açığa çıkaran Türkiye Kamu-Sen in tavsiyelerini lütfen dikkate alın. Bunun ilk adımını da gelin Karabük’ten birlikte atalım.16-26 Nisan tarihleri arasında Milli Eğitim de idareci atamaları için yapılacak mülakat komisyonun da sendikamızın da bir temsilcisi olmasını sağlayın. Ya da en azından yapılan  mülakatların video kaydı altına alınmasını gerçekleştirin.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
AW724789 01
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 15:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin