Kurtların koyun sürüsüne saldırı dron ile görüntülendi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kurtların koyun sürüsüne saldırı dron ile görüntülendi

Bartın’da aç kalan 3 kurt, koyun sürüsüne saldırdı. Kurtların bu saldırısı hayvan sahibi tarafından dron ile görüntülendi.

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesi Derecik köyünde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık çiftliği bulunan Cafer Şengül ve oğlu Zafer Şengül, otlayan ve başında çoban köpeği bulunan koyunların kaybolduğunu fark etti. Bunun üzerine baba Cafer Şengül, hayvanları aramaya başladı. Sürünün bir kısmını ve köpeğin çamurlu bir halde dönmesi üzerine oğlu Zafer Şengün ise dron ile koyunları havadan aramaya başladı.

Sürüdeki bir koyun ile köpeğin çamurlu vaziyette çiftliğe dönmesinden şüphelenen Zafer Şengün, dron ile koyunları aramaya başladı. Çiftliğe yaklaşık 1 km uzaklıkta kayıp sürüyü bulan Zafer Şengün, bu esnada 3 kurt tarafından koyunların saldırısını dron kamerası ile canlı olarak izledi. Saldırı anını saniye saniye kaydedildiği olayda, kurtlar bir koyunu sürünün içinden ayırarak ormanlık alana doğru kovaladı. Kurtların saldırdığı koyun uzun süre kaçmak için bir süre çabalamasına rağmen kurtlardan kurtulamadı. Saldırıya uğrayan koyun, ormanın içerisine girerek gözden kayboldu.

Sürünün yanına giden Şengül kurtların kovaladığı koyundan ise bir ize ulaşamadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
5fb3df4c a524 4bca ab64 0ff63951f199
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Mayıs, 2026 12:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Sağlık-Sen’den bir hukuki zafer daha

Türk Sağlık-Sen, üyesi bir doktorun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) emrine resen görevlendirildiği dönemde ödenmeyen icap nöbeti ücretlerini mahkeme kararıyla geri aldı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sendika üyesi doktor, TSK’da görevlendirildiği süre boyunca icap nöbeti ücretlerinin ödenmediğini tespit etti. Bunun üzerine Türk Sağlık-Sen Karabük Şubesi harekete geçti.

Sendikanın başlattığı hukuki mücadele sonuç verdi. Mahkeme, doktor üyenin gasp edilen haklarının iade edilmesine karar verdi. Kararla birlikte ödenmeyen icap nöbeti ücretleri faiziyle birlikte tahsil edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdua, “TSK görevlendirmesinde doktor üyemize ödenmeyen icap nöbeti ücretini mahkeme kararıyla geri aldık” ifadelerini kullandı.

Doğdu, sendikanın üyelerinin haklarını korumak için hukuki mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin