Kurtların koyun sürüsüne saldırı dron ile görüntülendi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kurtların koyun sürüsüne saldırı dron ile görüntülendi

Bartın’da aç kalan 3 kurt, koyun sürüsüne saldırdı. Kurtların bu saldırısı hayvan sahibi tarafından dron ile görüntülendi.

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesi Derecik köyünde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık çiftliği bulunan Cafer Şengül ve oğlu Zafer Şengül, otlayan ve başında çoban köpeği bulunan koyunların kaybolduğunu fark etti. Bunun üzerine baba Cafer Şengül, hayvanları aramaya başladı. Sürünün bir kısmını ve köpeğin çamurlu bir halde dönmesi üzerine oğlu Zafer Şengün ise dron ile koyunları havadan aramaya başladı.

Sürüdeki bir koyun ile köpeğin çamurlu vaziyette çiftliğe dönmesinden şüphelenen Zafer Şengün, dron ile koyunları aramaya başladı. Çiftliğe yaklaşık 1 km uzaklıkta kayıp sürüyü bulan Zafer Şengün, bu esnada 3 kurt tarafından koyunların saldırısını dron kamerası ile canlı olarak izledi. Saldırı anını saniye saniye kaydedildiği olayda, kurtlar bir koyunu sürünün içinden ayırarak ormanlık alana doğru kovaladı. Kurtların saldırdığı koyun uzun süre kaçmak için bir süre çabalamasına rağmen kurtlardan kurtulamadı. Saldırıya uğrayan koyun, ormanın içerisine girerek gözden kayboldu.

Sürünün yanına giden Şengül kurtların kovaladığı koyundan ise bir ize ulaşamadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta saganak yagisla birlikte gole dondu chPrf4w6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sağanak yağışla birlikte göle döndü

Zonguldak’ta bu sabah etkili olan yağmur nedeniyle Çaydamar yolu sular altında kalırken, yollarda oluşan göletler vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı.

Zonguldak genelinde bugün sabah saatlerinde başlayan kuvvetli yağış günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Çaydamar yolu üzerinde biriken sular nedeniyle güzergahta geniş göletler meydana geldi. Kaldırımda yürümeye çalışan yayalar, yoldan geçen araçların su sıçratması sebebiyle ıslanma tehlikesi yaşadı.

Altyapı yetersizliğine tepki gösteren bölge sakinleri, kentin her noktasında benzer manzaraların görüldüğünü dile getirdi. Yaşanan duruma isyan eden çevre sakinleri, “Yolların hali ortada. Zonguldak’ın her mahallesi bu şekilde. Artık Zonguldak Belediyesinin bu sorunu çözmesi gerek. Vatandaş kaldırımda yürüyemez hale geldi. Yollar havuza köstebek yuvasına döndü” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin