Samsun’da 4. kattaki pencere kenarında mahsur kalan kedi, itfaiye tarafından kurtarılmak istenirken korkup kendini aşağı attı. Kedinin düşme anı yürekleri ağzına getirdi.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Vatandaşlar 4. kattaki konutun pencere kenarında kediyi fark edince itfaiyeden yardım istedi. Pencere kenarında mahsur kalan kediyi kurtarmak isteyen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Bakanlığı takımları kobra diye tabir edilen sepetli merdiven ile kediye ulaşmak isteyince korkan kedi kendini 4. kattan aşağı attı. Kedinin sokakta koşarak gittiği öğrenildi. Kedinin düşme anı ise Necati Çakır isimli vatandaş tarafından saniye saniye görüntülendi.


Kurtarılmak istenirken 4.kattan atlayan kedi yürekleri ağzına getirdi
Erbaa’daki taşkının bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Kızılçubuk köyündeki taşkının boyutu dron ile havadan görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre bölgede son günlerde etkili olan yağışların ardından Kılıçkaya barajının kapaklarının açılması ile Kelkit Çayı’nın debisi yükseldi. Önceki taşkına maruz kalan Kızılçubuk köyü tedbir amaçlı tahliye edildi. Köy sakinleri ve besledikleri hayvanlar köyden çıkartıldı. Taşkın günün ağarması ile dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde taşkın sularının köy çevresindeki tarım arazilerine yayıldığı, bazı yolların su altında kaldığı ve suyun yerleşim alanlarına kadar ulaştığı görüldü. Dron görüntülerinde, köyü çevreleyen yolların adeta suyla çevrildiği dikkat çekerken, taşkının etkilediği alanın büyüklüğü de gözler önüne serildi. Bölgede ekiplerin takip ve kontrol çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

