Geçtiğimiz günlerde Leonardo da Vinci Projesi içerisinde geliştirilen ” Hayat Boyu Öğrenme Projesi” kapsamında Avrupa Mutfağı ile ilgili eğitimler almaya giden 16 kursiyer Polonya’dan döndü. Safranbolu Belediyesinin de katkıları ile gerçekleşen proje kapsamında 15 gün boyunca Polonya’da çeşitli eğitim ve etkinliğe katılan kursiyerler, mesleki eğitim içerisinde tüm düzeylerde yeterliliklerinin arttırılması amacı ile eğitim alarak bilgi ve becerilerini geliştirdiler. Kursiyerlere eğitim süresi boyunca Safranbolu Belediyesi AB Proje Koordinatörü Yılmaz Olcay eşlik etti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “AB Projeleri kapsamında pek çok projemiz onaydan geçti. Safranbolu Belediyesi bu anlamda başarılı çalışmalarda gerçekleştirilmiştir. Mesleki eğitim ve öğretime özel olarak ise mesleki eğitimde öğrenim görenlerin istihdamını ve becerilerini artırmak, Avrupa ekonomisinin rekabet edebilmesine katkıda bulunmak, mesleki eğitim alanında güçlendirilmiş Avrupa işbirliğini desteklemek ve kalite güvencesini sağlamayı amaçlayan Avrupa Birliği Leonardo da Vinci projeleri kapsamında Polonya’ya giden kursiyerlerimiz de burada 15 gün süresince çeşitli mekanlarda Avrupa Mutfağından çeşitli eğitimler alarak bu alanda kendilerini daha da geliştirmişlerdir. Ben tüm kursiyerlerimizi ve projede emeği olanları kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.


Kursiyerler Polonya’dan Döndü
Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı
Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.
Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.
Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.


