Geçtiğimiz günlerde Leonardo da Vinci Projesi içerisinde geliştirilen ” Hayat Boyu Öğrenme Projesi” kapsamında Avrupa Mutfağı ile ilgili eğitimler almaya giden 16 kursiyer Polonya’dan döndü. Safranbolu Belediyesinin de katkıları ile gerçekleşen proje kapsamında 15 gün boyunca Polonya’da çeşitli eğitim ve etkinliğe katılan kursiyerler, mesleki eğitim içerisinde tüm düzeylerde yeterliliklerinin arttırılması amacı ile eğitim alarak bilgi ve becerilerini geliştirdiler. Kursiyerlere eğitim süresi boyunca Safranbolu Belediyesi AB Proje Koordinatörü Yılmaz Olcay eşlik etti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “AB Projeleri kapsamında pek çok projemiz onaydan geçti. Safranbolu Belediyesi bu anlamda başarılı çalışmalarda gerçekleştirilmiştir. Mesleki eğitim ve öğretime özel olarak ise mesleki eğitimde öğrenim görenlerin istihdamını ve becerilerini artırmak, Avrupa ekonomisinin rekabet edebilmesine katkıda bulunmak, mesleki eğitim alanında güçlendirilmiş Avrupa işbirliğini desteklemek ve kalite güvencesini sağlamayı amaçlayan Avrupa Birliği Leonardo da Vinci projeleri kapsamında Polonya’ya giden kursiyerlerimiz de burada 15 gün süresince çeşitli mekanlarda Avrupa Mutfağından çeşitli eğitimler alarak bu alanda kendilerini daha da geliştirmişlerdir. Ben tüm kursiyerlerimizi ve projede emeği olanları kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.


Kursiyerler Polonya’dan Döndü
Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti
Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.
Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


