Geçtiğimiz günlerde Leonardo da Vinci Projesi içerisinde geliştirilen ” Hayat Boyu Öğrenme Projesi” kapsamında Avrupa Mutfağı ile ilgili eğitimler almaya giden 16 kursiyer Polonya’dan döndü. Safranbolu Belediyesinin de katkıları ile gerçekleşen proje kapsamında 15 gün boyunca Polonya’da çeşitli eğitim ve etkinliğe katılan kursiyerler, mesleki eğitim içerisinde tüm düzeylerde yeterliliklerinin arttırılması amacı ile eğitim alarak bilgi ve becerilerini geliştirdiler. Kursiyerlere eğitim süresi boyunca Safranbolu Belediyesi AB Proje Koordinatörü Yılmaz Olcay eşlik etti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “AB Projeleri kapsamında pek çok projemiz onaydan geçti. Safranbolu Belediyesi bu anlamda başarılı çalışmalarda gerçekleştirilmiştir. Mesleki eğitim ve öğretime özel olarak ise mesleki eğitimde öğrenim görenlerin istihdamını ve becerilerini artırmak, Avrupa ekonomisinin rekabet edebilmesine katkıda bulunmak, mesleki eğitim alanında güçlendirilmiş Avrupa işbirliğini desteklemek ve kalite güvencesini sağlamayı amaçlayan Avrupa Birliği Leonardo da Vinci projeleri kapsamında Polonya’ya giden kursiyerlerimiz de burada 15 gün süresince çeşitli mekanlarda Avrupa Mutfağından çeşitli eğitimler alarak bu alanda kendilerini daha da geliştirmişlerdir. Ben tüm kursiyerlerimizi ve projede emeği olanları kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.


Kursiyerler Polonya’dan Döndü
Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.


