Kursiyerler Polonya'dan Döndü - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2014 13:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Kursiyerler Polonya’dan Döndü

Geçtiğimiz günlerde Leonardo da Vinci Projesi içerisinde geliştirilen ” Hayat Boyu Öğrenme Projesi” kapsamında Avrupa Mutfağı ile ilgili eğitimler almaya giden 16 kursiyer Polonya’dan döndü. Safranbolu Belediyesinin de katkıları ile gerçekleşen proje kapsamında 15 gün boyunca Polonya’da çeşitli eğitim ve etkinliğe katılan kursiyerler, mesleki eğitim içerisinde tüm düzeylerde yeterliliklerinin arttırılması amacı ile eğitim alarak bilgi ve becerilerini geliştirdiler. Kursiyerlere eğitim süresi boyunca Safranbolu Belediyesi AB Proje Koordinatörü Yılmaz Olcay eşlik etti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “AB Projeleri kapsamında pek çok projemiz onaydan geçti. Safranbolu Belediyesi bu anlamda başarılı çalışmalarda gerçekleştirilmiştir. Mesleki eğitim ve öğretime özel olarak ise mesleki eğitimde öğrenim görenlerin istihdamını ve becerilerini artırmak, Avrupa ekonomisinin rekabet edebilmesine katkıda bulunmak, mesleki eğitim alanında güçlendirilmiş Avrupa işbirliğini desteklemek ve kalite güvencesini sağlamayı amaçlayan Avrupa Birliği Leonardo da Vinci projeleri kapsamında Polonya’ya giden kursiyerlerimiz de burada 15 gün süresince çeşitli mekanlarda Avrupa Mutfağından çeşitli eğitimler alarak bu alanda kendilerini daha da geliştirmişlerdir. Ben tüm kursiyerlerimizi ve projede emeği olanları kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
denetimli serbestlik mudurlugunden sanat ve muzikle topluma guclu mesaj KPgwkztY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden sanat ve müzikle topluma güçlü mesaj

Denetimli serbestlik sistemine dahil olan bireylerin toplumla bağlarını güçlendirmek, yeniden topluma kazandırılma süreçlerine katkı sunmak ve sanatsal ile sosyokültürel becerilerini geliştirmek amacıyla Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik programı düzenlendi.

Program kapsamında ilk olarak, yükümlüler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin yer aldığı El Sanatları Sergisi, Zonguldak Adliyesinde vatandaşların ziyaretine açıldı. Serginin açılışı; Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Zonguldak Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Sümen, Zonguldak Baro Başkanı Türker Kapkaç ve Denetimli Serbestlik İl Müdürü Selçuk Aydemir tarafından gerçekleştirildi. Açılışa hâkimler ve Cumhuriyet savcıları, adliye personeli, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergide yer alan çalışmalar, yükümlü bireylerin üretkenliklerini, mesleki becerilerini ve topluma uyum süreçlerindeki olumlu gelişimlerini gözler önüne serdi.

Günün devamında etkinlikler, akşam saatlerinde düzenlenen konser programı ile sürdü. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görev yapan gönüllü çalışanlar ile yükümlülerin iş birliğiyle oluşturulan müzik grubu, 27 Nisan tarihinde saat 19.00’da Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda sahne aldı.

Yoğun ilgi gören konser programında, müziğin birleştirici gücüyle toplumsal dayanışma ve umut mesajları ön plana çıktı.

Gerçekleştirilen etkinliklerle, denetimli serbestlik uygulamalarının yalnızca bir denetim mekanizması değil; bireyleri sosyal hayata kazandıran, yeteneklerini ortaya çıkaran ve toplumsal bütünleşmeyi destekleyen önemli bir rehabilitasyon modeli olduğu bir kez daha vurgulandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, benzer sosyal, kültürel ve mesleki faaliyetlerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin