KASTAMONU Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi tarafından Küre’de gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Küre Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen kan verme kampanyasına öğretmenler, daire amirleri, Küre Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. Düzenlenen kampanya kapsamında 1 günde toplam 87 ünite kan bağışında bulunuldu.


Küre’de Kan Bağışı Kampanyasına Yoğun İlgi
Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı
Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.
Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.


