Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Kurban Bayramı öncesi farklı bir uygulamaya imza atarak, Kurban satıcılarına yapılacak olan yer tahsisinden ücret alınmayacağını bildirdi.
Karabük Belediyesi her Kurban Bayramında olduğu gibi bu Kurban Bayramında da vatandaşları Kurban pazarına ücretsiz olarak ulaştıracak. Ayrıca Belediye mezbahasında vatandaşların kurbanları ücretsiz olarak kesilecek. Kurban Pazarında satıcılardan yer tahsis ücreti de alınmayacak.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kurban satışlarının Yenice yolu üzerindeki Belediye Mezbahası alanında kurulan kurban satış noktasında yapılacağını söyledi. Kesimlerin ise her yıl olduğu gibi belediye mezbahasında bayramın 1. günü dini kurallara uygun ve hijyenik bir şekilde ücretsiz olarak yapılacağını ifade eden Başkan Çetinkaya; "Vatandaşların kurbanlarını rahat bir şekilde alabilmeleri ve mezbaha alanına ulaşımlarını sağlamak amacı ile kurbanlık satış yerine belediye tarafından ücretsiz servis hizmeti de sağlanacak dedi.
KURBAN SATIŞI YAPACAK OLANLARDAN YER TAHSİS ÜCRETİ ALINMAYACAK
Karabük Belediyesi tarafından bu yıl farklı bir uygulama hayata geçirilerek kurban satıcıların yer tahsis ücreti alınmayacak. Bu yıl böyle bir karar aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya; "Belediyemiz kurbanlık satışı yapacak olan vatandaşlarımızdan yer tahsis ücreti almayacaktır. Vatandaşlarımız hayvanlarını getirdiklerinde, hayvanları ücretsiz bir şekilde kurban satış alanına alınacaktır. Kurban satışı yapacak olan vatandaşlarımızın 07.06.2024 Cuma günü saat 12:00’ye kadar kurban satış alanında ki birimimize ya da merkez belediye binamız 2. katta ki Halkla İlişkiler birimimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Aynı gün belediye binamız 2. katta ki toplantı salonunda saat 15:00’de yer tahsisi için kura çekimi yapılacaktır" dedi.
Öte yandan Belediye tarafından kurbanlık satış noktası olarak belirlenen Hayvan Pazarının dışında satış yapılmasının yasak olduğu belirtilirken, yasağa uymayanlara Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerekli cezai işlem uygulanacağı ifade edildi. Ayrıca; Kurbanlık satışı yapılan alandaki denetimlerin ise Veteriner Müdürlüğü tarafından yapılacağı, istek ve şikâyetlerin de 444 21 78 numaralı Belediye Çağrı Merkezine iletilebileceği bildirildi.
Ücretsiz servisler Balıkpazarından saat 09.00-11.00 ile 13.00-17.00 arası kaldırılacak. Mezbahadan dönüş ise 10.00-12.00 ile 14.00-16.00-17.15 saatlerinde olacak.
Kastamonu’da ‘huzur’ uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı
Kastamonu’da İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca gerçekleştirilen eş vakitli huzur uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı ve 54 iş yeri denetlendi.
Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürlüğüne bağlı 37 takım, 174 çalışanın iştirakiyle, eş vakitli olarak 14 farklı noktada "Kastamonu Huzur" uygulaması gerçekleştirildi. Vilayet merkezinde düzenlenen kontrollerde 2 bin 888 şahıs, 54 umuma açık işyeri ile 789 araç ve şoförü denetlendi.
Yapılan kontrollerde 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıyeten arama kaydı bulunan 2 kuşkulu de yakalandı. "Kastamonu Huzur" uygulaması öncesince gruplarla bir ortaya gelen Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürü Tamer Taş, oluşturdukları 37 grup ve 174 işçi ile kontrol gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü olarak şu ana kadar tesis edilen inanç hissinin devamı, halkın huzur ve itimadı için uygulamayı başlatacaklarını belirten Taş, "Trafik güvenliği, terörle gayret, narkotik cürümlerle uğraş ve aranan şahısların yakalanması için topyekun ve bütün gücümüzle bir uygulama başlatacağız. Bu uygulamada maksadımız halkın huzuru, devlete olan itimadı ve şu ana kadar tesis edilmiş olan itimat hissinin sürekliliğini sağlamaktır. Emelimiz cürmü işlenmeden önlemek" biçiminde konuştu.
Taş, takımlardan uygulama esnasında kendi güvenliklerini azami ölçüde sağlamalarını isteyerek, "Sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Allah’a emanet olun. Allah ayağınıza taş değdirmesin" diye konuştu.