Samsun’un Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda satışlar veteriner hekim gözetiminde yapılıyor.
Dereler Mahallesi’nde kurulan Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satışlar başladı. Küpesiz ve pasaportsuz kurbanlıklar pazara alınmıyor.
Vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir Kurban Bayramı dönemi geçirmeleri için çalışmaları hassasiyetle sürdürdüklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarımızda sağlık ve güvenlik tedbirlerini üst seviyede tutuyoruz. Kurbanlıkların pazar alanına girişinden satışına kadar olan tüm aşamalar, veteriner hekimlerimizin kontrolünde gerçekleşiyor. Burada büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar için ayrı alanlar oluşturduk. Hemşehrilerimizin gönül rahatlığı içerisinde kurban ibadetini yerine getirmeleri adına tedbirlerimizi ve kontrollerimizi sıkı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.
Küpesiz ve pasaportsuz hayvanların Canik Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’na girişlerinin kabul edilmediğini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, pazar alanın temizlik işlemlerini düzenli olarak gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.


Kurban pazarında veteriner gözetiminde satış
Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı
Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.

