blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kurban en rahat çelik bıçakla kesiliyor

Kurban bayramına sayılı günler kala hangi bıçakların kullanılması gerektiğini uzmanı açıkladı. Kurbanları fazla yaralamadan en güzel bıçağın ’Çelik kesim bıçağı’ olduğu tabir edildi.
Kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlık telaşına girenlerin yanı sıra kurbanı hangi bıçakla kesme telaşı da oluştu. Bıçak satışlarında artış olurken, eski bıçaklarını bilemek isteyenler de bıçakçıların yolunu tuttu. Kurban olacak hayvanların fazla yaralanmadan çelik bıçak ile kesilmesi gerektiğini belirten Bıçak uzmanı Ali Osman Özkurt, sıyırma ve doğrama bıçaklarının da farklı olması gerektiğini lisana getirdi. Özkurt şöyle devam etti: "Bıçak yalnızca kurban olarak değil meskende de kullanırken çok değerli. Bıçağın çok yeterli olması lazım çeliğinin çok âlâ olması lazım. Herkes bıçağını çok yeterli olarak söyleyebiliyor ancak muteber yerden bıçak almak lazım. Bıçağın çok keskin olması lazım hayvanî eziyet ettirmeden kurbanı kesmemiz lazım. Bıçak daha bilemeye girmeden kesmesi lazım. Bilindik uygun bir yerden yeterli bir marka bıçak alınması lazım".

"Su ile bileme daha iyi"
Evlerde kullanılan eski bıçakların da bilenmesi gerektiğini lisana getiren Özkurt, "Bileme işini biz sulu bir formda yapıyoruz. Bıçağı yakmadan, ziyan vermeden yapıyoruz. Birinci alındığı üzere tıpkı sertlikte müşterilerimize bıçakları teslim ediyoruz. Kurban hayvanlarının baş kesme bıçağı farklı, yüzme bıçağı başka, sıyırma bıçağı başka, parçalama bıçağı başkadır. Tek bıçak ile bütün işi yapılmaz. Çok profesyonel olan beşerler bile tek bıçak ile bütün işi yapmazlar. Deri yüzme bıçağı farklı sıyırma bıçağı başkadır. Tek bıçak ile kesim yapmak sağlıklı değildir. Sıyırma bıçağı ile yapılan iş doğrama işini yapamaz. Her bıçağı kendi alanında kullanırsak daha sağlıklı iş yapmış oluruz daha randımanlı iş yapılmış olur" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 09:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Park Halindeki Tırların Dorselerini Ateşe Verdiler

Karabük'te kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yanıcı madde dökülerek ateşe verilen iki tırın dorsesinde maddi hasar oluştu.

Olay, Bayır Mahallesi Plevne Caddesi'nde meydana geldi. Park halinde bulunan iki tırın dorsesi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi. Alevleri fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.

Yangında tır dorseleri zarar görürken, olay yeri inceleme ekipleri alanda çalışma başlattı.
Şüphelilerin önce tır lastiklerine yanıcı ve uçucu madde sürerek yakmaya çalıştıkları, ardından da başarılı olamayınca dorseleri ateşe verdikleri öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.