Kurban bayramı öncesi haraketlilik sürüyor - Karabük Haber Postası
kurban bayrami oncesi haraketlilik suruyor RCyFCEq6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kurban bayramı öncesi haraketlilik sürüyor

DÜZCE (İHA) – Kurban Bayramına sayılı gönler kala haraketlilik sürüyor. Düzce Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, kurbanların yurt dışında değil ülkemizde kesilmesinin hayvan üreticisine dayanak sağlayacağını söyledi.

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlığını seçen vatandaşların yanı sıra paylara giren vatandaşlar da son kurbanlığını tespit etmeye çalışırken, kimi vatandaşlar ise kurban vekaletini yurt dışına gönderdi. Bu durum sonrasında Kurbanlık üretimi yapan hayvancılar da ise Kurban Bayramı için hazırlanan hayvanlar elde kaldı. Bu husus ile alakalı acil tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, “Yurt dışında vekalet ile kurban kestirmek paralarımız bir manada ülkenin ulusal kıymet kaybı oluyor. Birebir vakitte yerli üretim dalına de gelmediği için sürdürülebilir hayvancılığa da balta vuruluyor. Artık yetiştiricilerimizden bakım maliyetlerimiz, yem maliyetlerimiz daima arttı diyorlar. Bizim dal biraz kirli, hayvan ile uğraşmak sıkıntı oluyor. Yaz, kış, bayram seyran yok. Âlâ gün makûs gün yok. Hayvanlara yetiştiricilerimiz hayvanlara her gün bakmak zorunda. Bu yurt dışına paraların gitmesinden kaynaklı bu kesimin beslenmemesini teşvik ediyor. Zati güç kar eden bir kesim olunca bu bölümden çıkmalar oluyor. Bu bölümden kopan üreticiler ya da üretilmeyen hayvanlar ülke hayvancılığı için risk oluşturacak. Dolayısı ile yetkililerin hem vatandaşları bilinçlendirerek hem de yetkililerin bu hususta resmi siyaset olarak yurt dışı kurban kesitlerine bir düzenleme getirilmesi lazım. Hayvan üretmeye çalışıyoruz. Teşvik etmeye çalışıyoruz. Onlarla uğraşmaktansa bugün bu kurbanı vekaletle kesitin önüne geçmek bile bizde büyük bir yansıma olacaktır. Yani bizim halkımızdan ricamız yurt dışında ki vekalet ile kurban kesiti ile giden paranın yerli üreticiye dönmesi bizim hayvancılığımızı da üreticilerimizi de rahatlatacaktır” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
il genel meclis baskani kirman oldu tkQx7gZi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Genel Meclis Başkanı Kirman oldu

Karabük İl Genel Meclisi’nde yapılan seçimde kullanılan 16 oyun tamamını alan Ahmet Okan Kirman, başkanlığa seçilerek görevi Ahmet Sözen’den devraldı.

İl Genel Meclisi’nin nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında yapılan 3 yıl süreli başkanlık seçiminde AK Parti grubu tarafından tek aday olarak Ahmet Okan Kirman gösterildi.

Yapılan oylamada AK Parti, CHP ve MHP’den oluşan 16 encümen üyesinin tamamının oyunu alan Kirman, Karabük İl Genel Meclis Başkanı seçildi. Kirman, kendisine destek veren meclis üyelerine teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin