Reklam
Reklam
67b067ae2a1e8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
15 Şubat, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Hiranur Yozkatlı’dan Bölge Birinciliği

Safranbolu Abdurrahman Yerlikaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hiranur Yozkatlı, Zonguldak’ta düzenlenen Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali’nde birinci oldu.

Hiranur Yozkatlı, 15 Nisan’da İzmir’de yapılacak Türkiye finalinde Karabük’ü temsil edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrenciyi tebrik ederek, “Başarılarının devamını diliyorum. Türkiye finalinde de ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta kelkit cayi debisi yukseldi bir koy tahliye edildi QZjYHLyI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta Kelkit Çayı debisi yükseldi, bir köy tahliye edildi

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Kızılçubuk köyünde Kelkit Çayı’nın debisinin yükselmesi sonucu meydana gelen su taşkını nedeniyle köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Taşkında bazı arı kovanları sular altında kaldı, vatandaşlar hayvanlarını kurtarmak için seferber oldu.

Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışlar ve Kelkit Çayı’ndaki su seviyesinin yükselmesi sonrası Kızılçubuk köyünde taşkın meydana geldi. Taşkın sularının köy çevresine yayılması üzerine ekipler ve vatandaşlar önlem aldı. Bazı arıcılar arı kovanlarını traktör ve araçlara yükleyerek güvenli alanlara taşımaya çalışırken, küçükbaş hayvanların da yağış ve sudan etkilenmemesi için çuvallara konularak köy dışına çıkarıldığı görüldü. Taşkın riski nedeniyle köyde tahliye çalışmaları yapılırken, vatandaşlar gece boyunca hayvanlarını ve eşyalarını kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Bir vatandaş yaşananları anlatarak, “Köye su girdiği için hayvanlarımızı çuvalladık. Kimisi götürdü köyden çıkarttı. Arı kovanlarımızı tahliye etmeye çalışıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin