Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2022 13:54 tarihinde yayınlandı
0

Kur korumalı mevduat sistemi uygulamasında düzenlemeye gidilmesine ilişkin tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, sisteme dahil olacak hesaplar için uygulanan tarih sınırı kaldırıldı. Sisteme dahil olanlara bir defaya mahsus destek ödemesi yapılması hükmü değiştirilerek vade sonunda yenileme imkanı sağlandı. Söz konusu kararlar altın hesabından Türk lirasına dönüşüm için de geçerli olacak.
Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğlere göre, gerçek kişilerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek bankalardaki döviz hesapları için tarih sınırı kalktı.

Uygulama başlarken 21 Aralık itibariyle mevcut olan dolar, euro ve sterlin hesaplarının sisteme dahil olmasına imkan sağlanmıştı. Yeni düzenlemeye göre, gerçek kişilerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek döviz hesaplarına tarih sınırı konmadı. Yurt içi yerleşik tüzel kişi/şirketlerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek hesapları için ise 31 Aralık 2021 tarihi belirlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan altın Hesaplarından Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğe göre, aynı kararlar altın hesabından TL’ye dönüşüm için de geçerli olacak. Gerçek kişilerin bankalardaki altın hesabı için 28 Aralık olan tarih sınırı kaldırıldı. Şirketlerin 31 Aralık tarihi itibariyle bankalarda olan altın hesabı TL’ye dönerse desteklenecek. 21 Aralık 2021’den sonra bankalarda açılan dolar, euro, sterlin ve altın hesapları da kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek. Düzenlemeye eklenen yeni hükümle kur korumalı mevduat için Merkez Bankası’nın belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde komisyon ve masraf ödenebilmesine imkan sağlandı.

Vade sonunda yenileme imkanı

Kur korumalı mevduat sistemine dahil olanlara bir defaya mahsus destek ödenmesi hükmü de değişti. Sisteme dahil olan TL mevduat ve katılım hesaplarına vade sonunda yenileme imkanı sağlandı. Yurt dışında yerleşik Türk vatandaşları için uygulanan ve devlet destekli yuvam hesabıyla ilgili hükümler de değişti. Yuvam hesabına artık bankalarda hesap açma şartlarını taşıyan yabancı uyruklu kişi ve şirketler de dahil olabilecek. Yuvam hesabı kapsamında açılan TL hesaplara da vade sonunda yenileme imkanı sağlandı.(İHA)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda bir haftada 143 supheli gozaltina alindi TmkLFvm6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da bir haftada 143 şüpheli gözaltına alındı

Bolu’da polis ve jandarma ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında gözaltına alınan 143 şüpheliden 22’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 27 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında geniş çaplı denetim ve operasyonlar yürüttü. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 7 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda 15 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 187,24 gram esrar, 42 gram metamfetamin, 1 gram bonzai, 30 adet sentetik ecza ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Aranan 31 kişiden 10’u cezaevine gönderildi

Asayişin sağlanmasına yönelik çalışmalarda ise meydana gelen 213 farklı olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu olaylara karışan 84 şüpheliyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı. Öte yandan, il genelindeki uygulamalarda çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 31 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerden 8’i, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Binlerce kaçak puro ele geçirildi

Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik çalışmalarda 3 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda bin 700 adet kaçak puro, 510 adet kaçak sigara, 15 adet elektronik sigara, 1 adet tabanca, 4 adet şarjör, 9 adet fişek ve 1 adet sikke ele geçirildi.

8 düzensiz göçmen yakalandı

Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik denetimlerde, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 8 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin