Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2022 13:54 tarihinde yayınlandı
0

Kur korumalı mevduat sistemi uygulamasında düzenlemeye gidilmesine ilişkin tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, sisteme dahil olacak hesaplar için uygulanan tarih sınırı kaldırıldı. Sisteme dahil olanlara bir defaya mahsus destek ödemesi yapılması hükmü değiştirilerek vade sonunda yenileme imkanı sağlandı. Söz konusu kararlar altın hesabından Türk lirasına dönüşüm için de geçerli olacak.
Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğlere göre, gerçek kişilerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek bankalardaki döviz hesapları için tarih sınırı kalktı.

Uygulama başlarken 21 Aralık itibariyle mevcut olan dolar, euro ve sterlin hesaplarının sisteme dahil olmasına imkan sağlanmıştı. Yeni düzenlemeye göre, gerçek kişilerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek döviz hesaplarına tarih sınırı konmadı. Yurt içi yerleşik tüzel kişi/şirketlerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek hesapları için ise 31 Aralık 2021 tarihi belirlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan altın Hesaplarından Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğe göre, aynı kararlar altın hesabından TL’ye dönüşüm için de geçerli olacak. Gerçek kişilerin bankalardaki altın hesabı için 28 Aralık olan tarih sınırı kaldırıldı. Şirketlerin 31 Aralık tarihi itibariyle bankalarda olan altın hesabı TL’ye dönerse desteklenecek. 21 Aralık 2021’den sonra bankalarda açılan dolar, euro, sterlin ve altın hesapları da kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek. Düzenlemeye eklenen yeni hükümle kur korumalı mevduat için Merkez Bankası’nın belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde komisyon ve masraf ödenebilmesine imkan sağlandı.

Vade sonunda yenileme imkanı

Kur korumalı mevduat sistemine dahil olanlara bir defaya mahsus destek ödenmesi hükmü de değişti. Sisteme dahil olan TL mevduat ve katılım hesaplarına vade sonunda yenileme imkanı sağlandı. Yurt dışında yerleşik Türk vatandaşları için uygulanan ve devlet destekli yuvam hesabıyla ilgili hükümler de değişti. Yuvam hesabına artık bankalarda hesap açma şartlarını taşıyan yabancı uyruklu kişi ve şirketler de dahil olabilecek. Yuvam hesabı kapsamında açılan TL hesaplara da vade sonunda yenileme imkanı sağlandı.(İHA)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
mermer bloklarin arasinda kalan isci agir yaralandi 5iruAcmd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Mermer blokların arasında kalan işçi ağır yaralandı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde mermer blokların arasında kalan işçi ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan işçinin yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi.

Olay, ilçeye bağlı Ömerli Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çalışma sırasında mermer blokların arasında kalan R.Y. ağır yaralandı. Durumu fark eden çalışma arkadaşları, yaralı işçiye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından R.Y., ambulansla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kafasından aldığı darbe nedeniyle bilincinin kapalı olduğu öğrenilen R.Y.’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı tahkikat sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin