Kulüp Başkanı Karabükspor'un Kupalarını Ankara'ya Götürdü - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Aralık, 2022 14:47 tarihinde yayınlandı
0
0

Kulüp Başkanı Karabükspor’un Kupalarını Ankara’ya Götürdü

Bir zamanlar Süper Lig’de başarılarından söz ettiren, UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden ve şu an hiçbir ligde faal takımı bulunmayan Kardemir Karabükspor’un Başkanı takımın geçmişte kazanmış olduğu kupaları yanında götürdü.
Ankara’da yaşayan ve orada ticari faaliyetlerini sürdüren Kardemir Karabükspor’un mevcut Kulüp Başkanı Mehmet Yüksel, kulübün mazisinde yer alan kupaları Karabük’ten Ankara’ya götürdü. Kulübün eski başkanlarından Taner Canyurt, olayla ilgili KARDEMİR Yönetim Kurulu’na kupaların en ivedi şekilde Karabük‘e getirilerek KARDEMİR’e teslim edilmesi ve ilerleyen süreçte de müze olarak sergilenmesi için dilekçe yazarak talepte bulundu.
Karabük’ün 1969 yılından bu yana en büyük spor değeri ve şehrin markası konumunda olan Kardemir Karabükspor’un kupalarının Ankara’ya götürülmesi tüm Karabük kamuoyu ve sporseverler tarafından tepkiyle karşılandı.
Takımın kurulduğu ve 53 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğü şehir olan Karabük’ün en büyük spor değeri olan Karabükspor’un kupalarının şehirde olması, artık eski günlerine zor dönecek olsa bile kulübün mazisinin Karabük’te bir müzede sergilenmesi planlanıyor.
Karabükspor’da 2020 yılının Ocak ayında kongreye gitme kararı alınmış fakat kongre sürekli ertelenerek yapılamamıştı. Son olarak 2022-2023 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta mücadele eden olan Karabükspor iki maç üst üste maça çıkmayarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yerel amatör lige düşürüldü. Şu an hiçbir ligde faaliyeti bulunmayan Karabükspor’un 2023-2024 futbol sezonda neler yapacağı hakkında ise net bir açıklama bulunmuyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 17
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 14:47 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 262 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayı itibarıyla motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 262 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Şubat ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 121 bin 791adet taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, Şubat ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 33 milyon 869 bin 80’e ulaştı.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 262 olarak kayıtlara geçti. Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 210 bin 38, Bartın’da ise 69 bin 832 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 48 bin 598’ini otomobil, 10 bin 649’unu kamyonet, 3 bin 432’sini kamyon, 14 bin 111’i motosiklet, bin 620’sini minibüs, 603’ünü otobüs, 6 bin 877’sini traktör ve 372’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin