Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler hafta sonu yaptığı market denetimlerinde son kullanma tarihi geçmiş 48 parça ürünlere el koydu. Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, il merkezi genelinde marketlere yönelik etiket ve ürünlerin son kullanma tarihine yönelik denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor Ekiplerin, hafta sonu bir markette, vatandaşa satılmak üzere raflarda son kullanma tarihi geçmiş ürünler olduğunu tespit etti.
Yapılan detaylı incelemenin ardından raflarda bulunan 48 parça ürünün son kullanma tarihinin geçtiğini ve halen satışının yapıldığını kayıt altına alan ekipler, ürünlere el koyarak Tarım İl Müdürlüğü’nün markete işlem yapması ve ürünlerin imha edilmesi için tutanak tanzim etti.
Ramazan ayı olması hasebiyle denetimlerini sıklaştıran ekipler, tüketicinin korunması kanunu dahilinde kent merkezinde faaliyet gösteren marketlerde halk sağlığının korunması ve vatandaşların herhangi bir zarar görmemesi için denetimlerine devam edecek. (İHA)


539
Kullanım tarihi geçmiş ürünlere el konuldu
76
Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı
Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.


