Karabük Postası tarafından
22 Kasım, 2023 11:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kullanılmış paletler çocuklar için oyuncağa dönüştü

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 2. Üreten Kadınlar Festivalinde tanıtılan kullanılmış paletlerden yapılmış tahta oyuncaklar, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu yıl 2. kez düzenlenen Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali binlerce ziyaretçiyi ağırladı. 245 stantta el emeği göz nuru eserlerin görücüye çıktığı festivale Ayşe Bat, yaklaşık 10 yıldan bu yana kullanılmış tahta paletlerini işleyerek çeşitli doğal oyuncaklar yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Sanatçı’ kimliğine sahip eşi Veli Bat’ın eserlerini tanıttı. Denizlililer festival boyunca kullanılmış tahta paletlerden küçük el aletleriyle el emeğiyle üretilen doğal oyuncaklara yoğun ilgi gösterdi. Evinin altında kurduğu küçük atölyede el aletleri yardımıyla kullanılmış paletlerin tahtalarından doğal oyuncaklar, saksılıklar, askılar, ahşap saat ürettiğini belirten Veli Bat, “Palet tahtalarından yaptığım oyuncaklarla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru yapmıştım. Temmuz ayında bakanlık tarafından sana ‘Sanatçı’ kimliği verildi. Evimin altında küçük atölyemde el aletleri kullanarak el emeğiyle hazırladığım doğal oyuncakları daha çok tanıtmak, insanlara yaptığım oyuncakları göstermek istiyordum. Büyükşehir Belediyemizin açtığı Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’ bizim için büyük şans oldu. Eşim Ayşe Bat, standımızda festival boyunca benim kullanılmış palet tahtalarından yaptığım farklı doğal oyuncakların tanıtımını yaptı. Festival boyunca standımız yoğun ilgi gördü. Palet tahtalarından doğal oyuncaklarımız çok sevildi. Yaptığım oyuncaklarda kullanılmış palet tahtalarını kullandığım için doğaya da destek oluyorum. Yıllardır yaptığım tahta doğal oyuncaklar için hiçbir ağaç kesilmedi. Palet tahtalarından el aletlerini kullanarak at, at arabası, tank, ahşap üzerine her şeyi yapıyorum. Aksesuar da yapıyorum. Doğal olarak hiç kimyasal kullanmadan, tamamen paletlerden çıkarttığım ürünleri işliyorum. Büyükşehir Belediyemize bize bu imkanı verdiği içinde çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’teki okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı

Karabük’te "Afetler ve Dayanıklılık Ayı" hasebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde kent genelindeki tüm okullarda eş vakitli afet tatbikatı yapıldı.
Tatbikatlarda, öğrenciler ve okul işçisi mümkün afetlere karşı hazırlıklı olma konusunda farkındalık kazandı. Tatbikat kapsamında Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Cansız, Şube Müdürü Oktay Köse ve MEB AKUP Başkanı Özkan Mermi, Şehit Cevdet Çay Ortaokulu’nda gerçekleştirilen uygulamayı yerinde inceledi.
Öğrencilerin "çök-kapan-tutun" hareketini uyguladığı ve akabinde okul binasının tahliye edildiği tatbikat muvaffakiyetle tamamlandı. Senaryo gereği okuldan inançlı formda çıkan öğrenciler, toplanma alanında bir ortaya geldi.
Tahliye sonrası AKUP Koordinatörü ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Cansız, öğrenci ve öğretmenlere afet şuurunun ehemmiyeti ile aile içinde alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirmede bulundu.
Uygulamanın öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmesine ve bu şuuru ailelerine aktarmalarına katkı sağladığını belirtildi.
Tatbikatın ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in "Bakanımızın Size Bildirisi Var" başlıklı broşürü, vilayet genelindeki tüm öğrencilere dağıtılarak Bakan Tekin’in afet hazırlığına ait iletileri paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin