Çaycuma ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Çaycuma Kaymakamlığı’nda manalı bir evre teslim merasimi gerçekleşti. Kaymakam Adem Kaya, kaymakamlık makamını temsili olarak Kayıkçılar İlkokulu öğrencisi Duru Özer’e devretti.
Çaycuma Kaymakamlığı makam odasında merasim havasında gerçekleşen aktiflikte, küçük Kaymakam Duru Özer’in heyecanı ve memnunluğu gözlerinden okundu. Misyonu devralan Özer, gelecekte ülkesine yararlı bir birey olmayı hedeflediğini vurgulayarak, bilhassa çocukların eğitimi ve memnunluğu için projeler üretmek istediğini söz etti.
Gerçekleşen merasimde konuşan Kaymakam Adem Kaya ise, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların bu cins özel günlerde idarede kelam sahibi olmalarını sağlamak, hem özgüvenlerini artırıyor hem de demokrasinin temellerini küçük yaşta öğrenmelerine katkı sağlıyor,” kelamlarıyla bu manalı günün kıymetine dikkat çekti.
23 Nisan coşkusunun ve çocukların bayramının hissedildiği merasimde, minik Kaymakam’ın vazifeye olan ciddiyeti ve topluma hizmet etme dileği takdir topladı.


Küçük Kaymakam Duru Özer görev başında
Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.
Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

