Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Küçük çocuğa dehşeti yaşatan kadının 20 yıla kadar hapsi isteniyor

Bolu’nun Gerede ilçesinde oğluyla tartışan çocuğu otomobiliyle ezen kadın hakkında 20 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
Kitirler Mahallesi’nde 11 Ağustos’ta meydana gelen olayda, G.M.U. isimli kadın, Belkıs Sabancı Sokak üzerinde arkadaşıyla birlikte bisiklete binen 12 yaşındaki S.E.Y’i otomobiliyle ezdi. Kadın göz göre göre çocuğun üstüne aracı sürerken, S.E.Y. otomobilin altında kaldı, arkadaşı ise kıl payı kurtuldu. Aracın altında kalmaktan kurtulan çocuk, arkadaşını otomobilin altında görünce korkuyla sağa sola kaçışarak S.E.Y’yi çıkarmaya çalıştı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobilin altından çıkarılan S.E.Y., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Çocuğun vücudunda kırıklar olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. S.E.Y’nin, olayı gerçekleştiren G.M.U’nun oğlu ile arkadaş olduğu, çocuklar arasında kavga yaşandığı ve kadının bu sebeple olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Tepkilerin ardından ev hapsi cezası tutukluğa çevrildi
Olaydan kısa bir sonra gözaltına alınan ve ifadesi sonrasında adliyeye sevk edilen G.M.U’ya, çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası verildi. Görenlerin kanını donduran görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından kadının ev hapsi cezası tutukluluğa çevrildi. Evinden alınan G.M.U., cezaevine gönderildi.
Savcılıkta verdiği ifadede ise olayı bilerek yapmadığını ifade eden G.M.U., "Yolda E.Y. ve arkadaşını gördüm. Uyarmak için yanlarına doğru sürdüm. Ancak çocuklar hareket edince nasıl olduğunu anlamadım. Çocuğa çarptıktan sonra hemen durdum. Bilerek, isteyerek yapmadım. Tamamen kaza ile oldu" dedi.

İddianame hazırlandı
Olaya ilişkin Gerede Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, G.M.U’nun "Kendini savunamayacak durumdaki çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 20 yıla kadar hapsi istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bafra Ovası’nda ihracata uygun sebze üretilecek

SAMSUN (İHA) – Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bafra Kızılırmak Deltası’nda Güzel Tarım Uygulamaları(İTU) ile İhracata Uygun Zerzevat Üretimi Projesi kapsamında üreticilere ihracata uygun zerzevat fideleri teslim edildi.
Bafra Ovası’nda proje kapsamında üreticilere fideleri teslim edildi. Programda konuşan Samsun Vilayet Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Kemal Yılmaz, "Samsun, Türkiye’nin en verimli tarım bölgelerinden biri olup, bilhassa kışlık zerzevat üretimi konusunda değerli bir üretim merkezidir. Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü üzere ovalarda yapılan üretim, ilin ziraî iktisadının temel taşlarından biridir" dedi.
Çiftçilere verilen dayanaklardan de bahseden Kemal Yılmaz, "Kızılırmak Deltası’nda İTU ile İhracata Uygun Zerzevat Üretimi Projesi kapsamında Bafra Sebze Üreticileri Birliği üretici örgütü çatısı altında zerzevat üretimi yapan 13 üreticimiz ile proje çalışmaları yürütülmüştür. İlimiz kışlık zerzevat üretim ve ihracatına takviye olacağını hedeflediğimiz kelam konusu projenin 2025 yılında 4. yılı uygulanmasına devam edilmektedir. Proje kapsamında; beyaz lahana (Septima) 2 çiftçimize 13 dekar alanda 29 bin 953 adet fide, karnabahar (Andromeda, Meriva) 8 çiftçimize 72 dekar alanda 165 bin 888 adet fide, brokoli (Monrello; Parthenon) 9 çiftçimize 66 dekar alanda 152 bin 64 adet fide olmak üzere toplamda 151 dekar alanda 347 bin 904 adet fide üreticilerimize teslim edilmiştir. Böylelikle Kızılırmak Deltası’nda yer alan üretim alanlarında İTU sertifikalı 550 ton kışlık zerzevat üretiminin gerçekleştirilmesi sağlanmış olacaktır. Kışlık zerzevat üretiminde başkan olan Samsun İli Bafra Ovasında tıpkı vakitte ihracata uygun zerzevat üretimi gerçekleştirilmiş olacağız" diye konuştu.
2025 prestijiyle, küme sertifikasyonu ile 1 üretici örgütü (Bafra Sebze Üreticileri Birliği), 4 adet de firma açık alanda ve örtü altında (sera) bin 138 dekar alanda meyve ve zerzevat üretimi yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, ayrıyeten şunları söyledi:
"İlimizde kışlık zerzevat ihracatı geçmiş yıllara oranla üst yanlışsız bir ivme kazanmış, 2020 üretim döneminden itibaren (2020-2021-2022) 4 bin 250 ton, 2023 üretim döneminde 2 bin 950 ton (Pırasa brokoli baş lahana karnabahar ) 2024 üretim döneminde (Karnabahar, brokoli, kırmızı lahana, beyaz lahana, kapya biber ) 23 parti olmak üzere 199,6 ton bitkisel eser Form -1 evrakı ile Rusya Federasyonu’na ihraç edilmiştir. Projemizin ilimiz ve ülke tarımına yararlı olmasını; bol ve bereketli bir dönem olmasını diliyorum."
Programa ayrıyeten Bafra Ziraat Odası Lideri Osman Tosuner, Bafra Sebze Üreticileri Birliği Lideri Adem Aşçı, Tahıl Üreticileri Birliği Lideri Hasan Toker, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Lideri Ömer Baykut, Bafra Hal Dernek Başkanı İskender Akbulut, müdürlük çalışanı ve üreticiler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin