karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

Karadeniz Bölgesi’nin zerzevat üssü Amasya’da domates hasadı başladı.
Sezonun birinci kızaran domateslerinin kilosu üretildiği serada 25 TL’den satıldı. Seralardaki üretim çokluğundan ötürü Antalya’ya benzetildiği için ‘Küçük Antalya’ diye isimlendirilen kentte yaz boyunca domates üretimi yapılacak tarlalardan 101 bin tondan fazla domates hasadı bekleniyor.

101 bin ton domates üretimi bekleniyor
Üreticilerin bin bir emekle yetiştirdiği lezzetli domatesler yoğunlukla Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, İstanbul, Ankara, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki vilayetlere gönderiliyor. Büyük Kızılca köyündeki hasada katılan Amasya Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, "Örtü altı sera ve açık alanda toplam 12 bin 500 dekar alanda yaklaşık 101 bin ton domates üretimi bekliyoruz" dedi.
Türkiye’de yüklü olarak Antalya’nın önde geldiği Akdeniz vilayetlerinde yapılan turfanda domates üretiminin Haziran ayı ortasında sona ermeye başlarken yurt genelinde yaklaşık 45 günlük bir orta dönem oluştuğuna işaret eden Çetin, "O süreçte Türkiye’nin domates gereksiniminin kıymetli kısmını Amasya karşılıyor" diye konuştu.

Seralardaki üretim çokluğundan ötürü ‘Küçük Antalya’ deniliyor
Büyük Kızılca köyünde ürettiği domatesin kilosunu 25 TL’den satmaya başlayan üretici Hasan Kara da bereketli bir dönem geçirmeyi dilediklerini söyledi. Seralardaki üretim çokluğundan ötürü Amasya’nın ‘Küçük Antalya’ diye isimlendirildiğine değinen Kara, kaliteli eser yetiştirmede argümanlı olduklarını söyledi.
Köy muhtarı Halil İbrahim Kara ile köyde birinci domates hasadı yapan çiftçilerden olan Mehmet Türkmen ise Mart ayında toprakla buluşturdukları günden bu yana büyük emeklerle yetiştirdikleri domateslerinin doğrandığında yaydığı koku, lezzeti, aroması ve rengiyle de göz doldurduğunu işaret ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin