Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Nisan, 2016 14:51 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’dan Yıllık İşletme Cetvelleri Duyurusu

Karabük Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. maddesi uyarınca sanayi işletmelerinin her yıl sonundan itibaren 4 ay içinde bir önceki yılla ilgili faaliyetlerini içeren yıllık işletme cetvellerini Nisan ayı sonuna kadar Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine vermeleri gerektiği bildirildi.

Oda tarafından yapılan açıklamada; “4854 Sayılı Kanunla değişik 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereğince Yıllık İşletme Cetvelini zamanında İl Müdürlüklerine vermeyenlere idari para cezası verilecektir.
Sanayi işletmeleri Bakanlığın bilgisayar programında yapılan yeni düzenleme ile Yıllık İşletme Cetvelindeki (San Sic B) bilgilerini, Kanunda belirtilen süre içinde Bakanlığın web sayfasından www.sanayi.gov.tr “E-Hizmetler” menüsü altında Sanayi Sicil Bilgi Sisteminden vermeleri gerekmektedir.
İlimizde faaliyet gösteren ve sanayi sicilde kayıtlı firmaların yıllık işletme cetvelini düzenlerken kapasite – üretim – ihracat durumu bilgilerinin kapasite raporu Tablo II’ deki Yıllık Üretim Kapasitesine uygun olarak doldurulması ve üretim birimlerinin Türkiye İstatistik Enstitüsü tarafından yayınlanan Türkiye Sanayi Ürünleri Listesi PRODTR Ürün Kodlarına’ a göre düzenlenmesi gerekmektedir” denildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
esini odunla doverek oldurdu gWzArx4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşini odunla döverek öldürdü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.

Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.

Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin