Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Ekim, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’dan Üyelerine Torba Kanun Bilgilendirmesi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Biçen, Torba Kanunla ilgili olarak odaya borcu bulunan üyelerini bilgilendirdi.

Genel Sekreter Cem Biçen, yaptığı  yazılı açıklamada;  “Kamuoyunda Torba kanun olarak anılan 6552 sayılı “İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11.09.2014 tarih,29116 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştı.Anılan kanun ile Türk Ticaret Kanununda yapılan değişiklikler ve geçici 18.Madde kapsamında değerlendirilen oda aidat borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeren değişiklikler aşağıdadır.

TÜRK TİCARET KANUNUNDA;

1-Münfesih olmasına veya sayılmasına rağmen tasfiye edilmemiş anonim ve limited şirketler ile kooperatiflerin tasfiyelerine ve ticaret sicili kayıtlarından silinmesine ilişkin süre 01.07.2015 tarihine kadar uzatılmıştır.

2-Sermayelerini asgari tutarlara yükseltmeyen şirketlere 11.12.2014 tarihine kadar süre verilmiştir.

3-Anonim ve Limited Şirketlerde,sınırlı yetkiye sahip ticari vekil ve diğer tacir yardımcılarının hazırlanacak (esas sözleşmede hüküm bulunması kaydiyle)iç yönergenin tescil ve ilanına müteakip atanabileceği düzenlenmiştir.

ODA AİDAT BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI;

1-Üyelerimizin Geçici 18.Maddede düzenlenen taksitlendirme ve indirim imkanlarından yararlanabilmesi için 01 Aralık 2014 tarihine kadar odamıza bir dilekçeyle başvurması şarttır.

2-Alacakların yapılandırılması kapsamı 11.09.2014 tarihinden önceki borçları kapsar.Ekim 2014 Ayı 2.Taksiti kapsam dışındadır.

3-Üyemizin 01 Aralık 2014 tarihine kadar başvurusu üzerine asıl alacak miktarına ÜFE oranları ilave edilerek bulunan miktar üçer aylık dönemler itibariyle sekiz eşit taksite bölünür.

4-Üyemizin borç alacağının aslına hesaplanan miktarın peşin ödenmesi halinde %10 indirim yapılır.

5-Toplam meblağ ve taksit tutarları vade tarihine kadar kredi kartıyla tek çekim yapmak suretiyle tahsil edilebilir.

6-11.09.2014 tarihinden önce üye borç asıllarının ödenmiş olması halinde ödenmiş borç asıllarına isabet eden gecikme cezaları yönetim kurulu kararıyla silinecektir.Kısmen ödeme yapıldıysa bu ödemeye isabet eden gecikme cezaları silinecek ödenmemiş asıllar ve cezaları devam edecektir.

7-Vergi dairesi terk veya resen terk olan üyenin oda kaydı devam etmiş olması halinde vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra tahakkuk eden aidat borçları ve cezaları yönetim kurulu kararıyla silinecektir.Bu üyelerin vergi kaydının silindiği tarihten önceki borç asılları ve gecikme cezaları tahsil edilecektir.Borçlarını kanun kapsamında süresi dahilinde ödemek isteyen üyelerimiz, yapılandırma hakkından yararlanabilecektir.

8-Kanun kapsamında, yasal süresinde (01 Aralık 2014 tarihine kadar)aidat borçlarını yapılandırıp ödemeyen üyelerimizin borçları, yine kanunun öngördüğü şekilde icrai  işlem yapılarak tahsil edilecektir.

Üyelerimize ve kamuoyuna önemle duyurulur” dedi.

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda galatasaray taraftarlar sokaklari bayram yerine cevirdi cqsZWxdR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Galatasaray taraftarlar sokakları bayram yerine çevirdi

Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çorum’da ve Alaca ilçesinde binlerce taraftar sokaklara döküldü. Kadeş Barış Meydanı ve şehrin ana caddelerinde bir araya gelen her yaştan vatandaş, şampiyonluğu meşaleler ve tezahüratlarla kutladı.

Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesiyle Çorum’da ve Alaca ilçesinde taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte ellerindeki bayraklar ve formalarla sokaklara akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların merkezi olan Kadeş Barış Meydanı’nda marşlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Şehrin en işlek caddelerinde yüzlerce araçla konvoylar oluşturuldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayraklarla süslenen araçlarıyla şehir turu attı.

“İyi ki Galatasaraylıyız”

Maç sonrasında sokağa çıkarak kutlamalara katılan Cüneyt Çeltek, “Çok mutluyuz şu anda duygularımı anlatamıyorum. İyi ki Galatasaraylıyız. Çok teşekkür ediyorum babama anneme. Ben babadan Galatasaraylıyım. Evlatlarımda benimle birlikte bu takımı tutuyorlar. Tüm Galatasaray oyuncularına ve camiasına bizlere bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İlklerin takımı Galatasaray”

Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Engin Sadık Öz de, “Bu sene oğlumun 4. şampiyonluğu, doğdu doğalı şampiyonluk kutluyor. Seneye inşallah 5. şampiyonluğu kutlayacağız üst üste. İlklerin takımı Galatasaray. Alkışlayalım” diye konuştu.

“Seneye 5. kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz” diye konuştu.

Dört kez üst üste şampiyon olmanın bir kez daha gururunu yaşadığını söyleyen UltrAslan Taraftar Grubu Çorum Koordinatörü olan Mustafa Dalkıç ise, “Gururluyuz ve mutluyuz dört sene üst üste şampiyon olmanın gururu bir kez daha yaşıyoruz. Seneye beşinci kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz. İnşallah Avrupa’da aynı başarıyı gösterip şampiyonlar liginde güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin