KTSO’dan 600 Öğrenciye Kaban ve Ayakkabı Yardımı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Aralık, 2015 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

KTSO’dan 600 Öğrenciye Kaban ve Ayakkabı Yardımı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO ) TOBB’un katkıları ile 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerine, kaban ve ayakkabı yardımı yaptı.
Kaban ve ayakkabılar Karabük Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda Vali Yardımcısı Abdullah Acar, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’nin katılımı ile öğrencilere dağıtılmak üzere okul müdürlerine teslim edildi.
Öğrencilere yapılan yardım ile ilgili açıklama yapan Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan, TOBB’un katkıları her yıl geleneksel olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere kış öncesinde yardımda bulunarak, eğitimlerine destek vermeyi hedeflediklerini bildirdi.
Milli eğitim müdürlüğünce merkez ve ilçelerdeki ilköğretim okullarında tespit edilen 600 öğrenciye kaban ve ayakkabı yardımında bulunduklarını belirten Özcan, 30 bin lira tutarındaki yardımın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ve Karabük TSO tarafından gerçekleştiğini ifade etti.
Yardımların dağıtılmak üzere Merkez ile Yenice, Eskipazar ve Ovacık ilçelerinde bulunan ilköğretim okulu müdürlerine teslim edildiğini açıklayan Tuncay Özcan, “ TOBB’un ülke genelinde eğitime yardım noktasında ihtiyaç sahibi öğrencilerimize her yıl gerçekleştirdiği bir faaliyeti var. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde bu yardıma ilave bir şeyler katarak öğrencilerimize bay ve bayan ayrı ayrı olmak üzere, kışlık mont ve ayakkabı yardımı yapıyoruz. İnşallah bu yardımlar öğrencilerimizin ihtiyaçlarını görür ve onları mutlu eder. Bizler hem eğitimin öneminin farkındayız, hem öğrencilerimizin kıymetinin farkındayız.Elimizden geldiği kadar dün ve bugün olduğu gibi yarın da olacağı gibi eğitim gören değerli öğrencilerimize gücümüz yettiği kadar katkı vermeye gayret edeceğiz. Bu mutluluğu burada sizlerle paylaşmış olmaktan ayrıca gurur duyuyor ve teşekkür ediyorum’’dedi.
Yapılan konuşmanın ardından yardımlar okul müdürlerine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kiz cocugu attigi mesajla kurtarildi 4 gozalti ngjlcwKV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kız çocuğu attığı mesajla kurtarıldı: 4 gözaltı

Samsun’un Atakum ilçesinde alıkonulduğunu iddia ederek cep telefonundan mesaj atıp yardım isteyen 16 yaşındaki kız çocuğu, polis ekiplerince kurtarıldı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi 5082 Sokak üzerindeki bir bekar evinde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki B.B. adlı kız çocuğu uyuşturucu içilen ortamda alıkonulduğunu ve evden çıkmasına izin verilmediğini ileri sürerek bir yakınına cep telefonuyla mesaj atıp yardım istedi. Olay polise haber verildi. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Polis ekipleri tarafından eve yapılan baskında B.B. adlı kız çocuğu kurtarılırken, evde N.T. (17) adlı bir kız çocuğunun daha bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde evde bulunan şahısların uyuşturucu kullandıkları tespit edildi. Operasyonda uyuşturucu içme aparatları ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla ilgili yardım isteyen kızın ablası E.G. (20) ile N.B. (19), C.K. (23) ve C.Ö.Ç. (27) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 1’i kadın 4 kişi bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin