KTSO'da Sanayi ve MYO İş Birliği İstişare Toplantısı - Karabük Haber Postası
ktso
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
24 Nisan, 2025 14:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KTSO’da Sanayi ve MYO İş Birliği İstişare Toplantısı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, sanayinin gelişiminde meslek yüksekokullarının rolüne yönelik önemli bir istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Karabük Üniversitesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Tolga Saka ve KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya katıldı.

Toplantının ana gündemini; sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, meslek yüksekokullarının sektöre entegrasyonu ve iş dünyasıyla eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konuları oluşturdu.

Katılımcılar, sektörel ihtiyaçların belirlenerek eğitim programlarının bu doğrultuda şekillendirilmesi gerektiğine vurgu yaparken, üniversite-sanayi iş birliğinin artırılmasının bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı görüşünde birleşti. Toplantı, karşılıklı fikir alışverişi ve ileriye dönük iş birliklerinin planlanmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mesaj 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Nisan, 2026 11:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’a Polis Haftası ziyareti

Karabük Valisi  Oktay Çağatay, Türk Polis Teşkilatının 181. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Koray Yalınkaya ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver ve POMEM Müdürü Koray Yalınkaya, teşkilatın kuruluş yıl dönümüne ilişkin yürütülen faaliyetler hakkında bilgi vererek, emniyet teşkilatının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkın huzur ve güvenliği için fedakârca görev yapmaya devam edeceğini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Oktay Çağatay, Türk Polis Teşkilatının 181 yıllık köklü geçmişiyle milletin huzur ve güvenliğinin teminatı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

 “Türk Polis Teşkilatımız, 181 yıllık köklü geçmişi, güçlü kurumsal yapısı ve üstün görev anlayışıyla aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin en önemli teminatlarından biridir. Hukukun üstünlüğünü esas alan, insan haklarına saygılı, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla görev yapan emniyet teşkilatımız, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışmaktadır.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, kamu düzenini korumak ve suçla etkin mücadele etmek adına üstlendikleri bu onurlu görevde tüm emniyet mensuplarımızın gösterdiği gayret takdire şayandır. Bu vesileyle, görevleri başında şehit olan kahraman polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; görevi başında bulunan tüm emniyet teşkilatı mensuplarımıza sağlık, başarı ve kolaylıklar diliyorum.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin