Reklam
Reklam
ktso
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
24 Nisan, 2025 14:52 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’da Sanayi ve MYO İş Birliği İstişare Toplantısı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, sanayinin gelişiminde meslek yüksekokullarının rolüne yönelik önemli bir istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Karabük Üniversitesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Tolga Saka ve KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya katıldı.

Toplantının ana gündemini; sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, meslek yüksekokullarının sektöre entegrasyonu ve iş dünyasıyla eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konuları oluşturdu.

Katılımcılar, sektörel ihtiyaçların belirlenerek eğitim programlarının bu doğrultuda şekillendirilmesi gerektiğine vurgu yaparken, üniversite-sanayi iş birliğinin artırılmasının bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı görüşünde birleşti. Toplantı, karşılıklı fikir alışverişi ve ileriye dönük iş birliklerinin planlanmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin