Reklam
Reklam
ktso
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
24 Nisan, 2025 14:52 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’da Sanayi ve MYO İş Birliği İstişare Toplantısı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, sanayinin gelişiminde meslek yüksekokullarının rolüne yönelik önemli bir istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Karabük Üniversitesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Tolga Saka ve KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya katıldı.

Toplantının ana gündemini; sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, meslek yüksekokullarının sektöre entegrasyonu ve iş dünyasıyla eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konuları oluşturdu.

Katılımcılar, sektörel ihtiyaçların belirlenerek eğitim programlarının bu doğrultuda şekillendirilmesi gerektiğine vurgu yaparken, üniversite-sanayi iş birliğinin artırılmasının bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı görüşünde birleşti. Toplantı, karşılıklı fikir alışverişi ve ileriye dönük iş birliklerinin planlanmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin