Reklam
Reklam
ktso
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
24 Nisan, 2025 14:52 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’da Sanayi ve MYO İş Birliği İstişare Toplantısı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, sanayinin gelişiminde meslek yüksekokullarının rolüne yönelik önemli bir istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Karabük Üniversitesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Tolga Saka ve KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya katıldı.

Toplantının ana gündemini; sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, meslek yüksekokullarının sektöre entegrasyonu ve iş dünyasıyla eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konuları oluşturdu.

Katılımcılar, sektörel ihtiyaçların belirlenerek eğitim programlarının bu doğrultuda şekillendirilmesi gerektiğine vurgu yaparken, üniversite-sanayi iş birliğinin artırılmasının bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı görüşünde birleşti. Toplantı, karşılıklı fikir alışverişi ve ileriye dönük iş birliklerinin planlanmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin