Yusuf Korkmaz tarafından
19 Eylül, 2023 15:16 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:30
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KTSO’da  Meclis ve Meslek Komite Toplantısı Yapıldı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Adnan Çebi Başkanlığında gerçekleşti.  Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. Meclis toplantısının ardından Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve  Ali Keskinkılıç’ın katılımları ile Müşterek Meslek Komite Toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin açılış konuşması ile başlayan toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz,  Karabük ekonomisinin sorunları ve çözüm önerilerini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Çapraz konuşmasında ilk olarak KTSO’nun organize ettiği ‘’3 Nisan Sanayi Günü Olsun’’ kampanyasında yapılan faaliyetlerden bahsederek bu konuda milletvekillerinin de desteğini talep etti. Başkan Çapraz; Karabük’ün gelişmesinde ve kalkınmasında büyük önem arz eden Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Merkezi’nin faaliyete geçmesi için yapılan çalışmaları, ülkemizin en büyük limanlarından biri olan ve ihracat için büyük öneme sahip Filyos Limanı’nın şuan BOTAŞ tarafından doğalgaz çıkarımı nedeniyle kullanılamıyor olmasının dezavantajları ve bu konuda biran önce limanın açılmasının sağlanması, kurucu ortakları oldukları  Karabük Üniversitesi (KBÜ) TEKNOKENT’in hizmet alanına ihtiyaç duyması nedeniyle genişleme çalışmalarının yapılması, sektörel bazda teşvik sistemine geçilmesi konusunda çalışmaların yapılması, KOBİ’lere yönelik ihtisaslaşmayı sağlayacak küçük sanayi siteleri kurulması, emek yoğun sektörlerde SGK desteğinin sağlanması konusunda görüşlerini belirtti. Konuşmanın ardından Milletvekilleri Cem Şahin ve  Ali Keskinkılıç’a 10 meslek komitesinin temsilcileri tarafından meslek grupları ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri aktarıldı. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ağustos, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

27 yıl 9 ay hapis cezası bulunan hırsız yakalandı

Samsun’da çeşitli cürümlerden hakkında toplam 27 yıl 9 ay 22 gün katılaşmış mahpus cezası bulunan hırsız, polis gruplarınca yakalanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye nazaran, İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü grupları, haklarında yakalama kararı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında S.K. isimli bayanı takibe aldı. Yapılan takip sonucunda, "kilitlenmek suretiyle koruma altına alınan eşya hakkında hırsızlık" ve "hükümlü ve tutuklunun kaçması" hatalarından aranan ve hakkında toplam 27 yıl 9 ay 22 gün mutlaklaşmış mahpus cezası bulunan S.K. yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyetteki süreçlerinin akabinde Samsun Adliyesine sevk edilen S.K., buradaki süreçlerinin akabinde tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin