Yusuf Korkmaz tarafından
19 Eylül, 2023 15:16 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:30
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KTSO’da  Meclis ve Meslek Komite Toplantısı Yapıldı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Adnan Çebi Başkanlığında gerçekleşti.  Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. Meclis toplantısının ardından Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve  Ali Keskinkılıç’ın katılımları ile Müşterek Meslek Komite Toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin açılış konuşması ile başlayan toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz,  Karabük ekonomisinin sorunları ve çözüm önerilerini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Çapraz konuşmasında ilk olarak KTSO’nun organize ettiği ‘’3 Nisan Sanayi Günü Olsun’’ kampanyasında yapılan faaliyetlerden bahsederek bu konuda milletvekillerinin de desteğini talep etti. Başkan Çapraz; Karabük’ün gelişmesinde ve kalkınmasında büyük önem arz eden Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Merkezi’nin faaliyete geçmesi için yapılan çalışmaları, ülkemizin en büyük limanlarından biri olan ve ihracat için büyük öneme sahip Filyos Limanı’nın şuan BOTAŞ tarafından doğalgaz çıkarımı nedeniyle kullanılamıyor olmasının dezavantajları ve bu konuda biran önce limanın açılmasının sağlanması, kurucu ortakları oldukları  Karabük Üniversitesi (KBÜ) TEKNOKENT’in hizmet alanına ihtiyaç duyması nedeniyle genişleme çalışmalarının yapılması, sektörel bazda teşvik sistemine geçilmesi konusunda çalışmaların yapılması, KOBİ’lere yönelik ihtisaslaşmayı sağlayacak küçük sanayi siteleri kurulması, emek yoğun sektörlerde SGK desteğinin sağlanması konusunda görüşlerini belirtti. Konuşmanın ardından Milletvekilleri Cem Şahin ve  Ali Keskinkılıç’a 10 meslek komitesinin temsilcileri tarafından meslek grupları ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri aktarıldı. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
01 Şubat, 2026 17:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Akçasu TOKİ Konutlarında Çalışmalar Sürüyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Akçasu Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutlarında çalışmalar işin başlama tarihinden itibaren aralıksız şekilde sürdürülüyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen proje kapsamında, Akçasu Mahallesi’nde 196 adet konutun inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi gerçekleştiriliyor.

Şantiye alanında yer alan bilgilendirme tabelasına göre, projenin ihalesi 13 Ocak 2025 tarihinde yapıldı. İnşaat sahasının yer teslimi 4 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilirken, işin süresi 450 gün olarak belirlendi. Projenin sözleşme bedelinin 408 milyon 53 bin 57 TL olduğu bildirildi.

Projenin müşavirliğini Renktaş Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Sağlık Ticaret Ltd. Şti., yüklenici firmalığını ise ARC 1453 İnşaat Ltd. Şti. üstleniyor.

Safranbolu’nun konut ihtiyacına katkı sağlaması hedeflenen TOKİ projesinde, konutların yanı sıra altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının da eş zamanlı olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Yetkililer, planlanan takvim doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini ve projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye modern ve nitelikli bir yaşam alanı kazandırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin