Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
19 Eylül, 2023 15:16 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’da  Meclis ve Meslek Komite Toplantısı Yapıldı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Adnan Çebi Başkanlığında gerçekleşti.  Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. Meclis toplantısının ardından Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve  Ali Keskinkılıç’ın katılımları ile Müşterek Meslek Komite Toplantısı yapıldı.

Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin açılış konuşması ile başlayan toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz,  Karabük ekonomisinin sorunları ve çözüm önerilerini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Çapraz konuşmasında ilk olarak KTSO’nun organize ettiği ‘’3 Nisan Sanayi Günü Olsun’’ kampanyasında yapılan faaliyetlerden bahsederek bu konuda milletvekillerinin de desteğini talep etti.

Başkan Çapraz; Karabük’ün gelişmesinde ve kalkınmasında büyük önem arz eden Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Merkezi’nin faaliyete geçmesi için yapılan çalışmaları, ülkemizin en büyük limanlarından biri olan ve ihracat için büyük öneme sahip Filyos Limanı’nın şuan BOTAŞ tarafından doğalgaz çıkarımı nedeniyle kullanılamıyor olmasının dezavantajları ve bu konuda biran önce limanın açılmasının sağlanması, kurucu ortakları oldukları  Karabük Üniversitesi (KBÜ) TEKNOKENT’in hizmet alanına ihtiyaç duyması nedeniyle genişleme çalışmalarının yapılması, sektörel bazda teşvik sistemine geçilmesi konusunda çalışmaların yapılması, KOBİ’lere yönelik ihtisaslaşmayı sağlayacak küçük sanayi siteleri kurulması, emek yoğun sektörlerde SGK desteğinin sağlanması konusunda görüşlerini belirtti.

Konuşmanın ardından Milletvekilleri Cem Şahin ve  Ali Keskinkılıç’a 10 meslek komitesinin temsilcileri tarafından meslek grupları ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri aktarıldı. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kiraz toplamak icin ciktigi agactan dustu dwAac7uW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü

Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.

Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin