Reklam
Reklam

KTSO’da Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Kurulacak

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Mart, 2022 11:40 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi tarafından 3-4 Mart 2022 tarihlerinde TOBB Sosyal Tesislerde işbirliği yapılan oda/borsaların Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezlerinde görev yapan ve yapacak oda personellerine yönelik eğitim gerçekleşti.

Eğitimde; Arabuluculuk, Arabuluculuk Kanunu, Müzakere, MED-ARB, TOBBUYUM Arabuluculuk-Tahkim Yazılımı ve Sekretaryanın Çalışma Prensipleri konuları anlatıldı.

TOBB UYUM Yönetim Kurulu Başkanı ve TBMM Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek katılımcılarla arabuluculuk ve uyuşmazlık konusundaki görüşlerini paylaştı ve soruları yanıtladı. Çiçek, “Arabuluculuk bizim kültürümüzde var olan, büyüklerin, akil kişilerin insanların arasındaki sorunlara hakemlik ederek tatlıya bağladığı yakından tanıdığımız bir yöntemdir, yalnız hukuk ve sosyal yaşam içinde kurumsallaşması yeni adımlardır” yorumunda bulundu.

Türkiye’deki akredite merkezler tüm dünyaya arabuluculuk desteği sağlayacak

TOBB Uyum Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel ise uluslararası arabuluculuk alanında Türkiye’nin bir merkeze dönüşeceğini ve Singapur Konvansiyonu kapsamında dünyanın dört yanından şirketlerin arabuluculuk çözümleri için Türkiye’deki akredite merkezlere geleceğini belirtti.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, Karabük TSO Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nin kurulması için sözleşme imzalandığını belirterek şu sözlere yer verdi,

‘’Üyelerimizin ticari uyuşmazlıklarını, işçi-işveren sorunlarını, uzman hakemler ile tahkim çözümlerini sağlamak ve dava açılmasına gerek kalmadan hızlı, güven tesis eden, etkili kurumsal çözümler için Karabük TSO Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’ni kurmaya karar verdik. Çalışma arkadaşlarımız gereken ön bilgilendirme seminerlerine TOBB UYUM Merkezi’nde katıldılar ve açılacak eğitimler için hazırlıklarına başladılar. Yeni binamıza geçer geçmez merkezimiz için gereken fiziksel ortam oluşturulacak ve gereken detaylı çalışmalar başlayacak.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te Vali Yardımcısı ve Kaymakam Atamaları

bf8068c0 f2de 420e a76f 30e4863078dd
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Haziran, 2026 10:32 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Türkiye genelinde çok sayıda vali yardımcısı ve kaymakamın görev yerleri değiştirildi. Kararname doğrultusunda Karabük’te görev yapan bir vali yardımcısı ile bir kaymakam da başka illerde görevlendirildi.

Yaklaşık üç yıldır Eflani Kaymakamı olarak görev yapan Ömer Bulut, kararnameyle Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine kaymakam olarak atandı. Görev süresi boyunca ilçede yürütülen kamu hizmetleri ile çeşitli projelerde aktif rol üstlenen Bulut, yeni görev yerinde çalışmalarını sürdürecek.

Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin de atama kararı kapsamında Tekirdağ Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Yaklaşık üç yıldır Karabük’te görev yapan Şahin, kentte kamu hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesinde önemli görevler üstlenmişti.

Öte yandan Karabük’e iki yeni vali yardımcısı atandı. Kararnameyle Adana Vali Yardımcısı Mehmet Öz ve Diyarbakır Vali Yardımcısı Muhammet Özyüksel, Karabük Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Yayımlanan atama kararnamesinde Eflani Kaymakamlığı için ise herhangi bir görevlendirme yapılmadığı görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin