Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KTSO’da 3 Nisan Özel Meclis  Toplantısı yapıldı

Manşet Yayın: 04.04.2024 11:36
KTSO’da 3 Nisan Özel Meclis  Toplantısı yapıldı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından 3 Nisan Karabük’ün ve Demir Çelik Fabrikalarının kuruluşunun 87. Yıldönümü Özel Gündemiyle “3 Nisan Özel Meclis Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıya Vali Mustafa Yavuz, Milletvekilleri Ali Keskinkılıç, Cevdet Akay, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, KARDEMİR Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Çebi,  Meclis Üyeleri ve Sanayiciler katıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Çebi, 3 Nisan 1937’nin hem Karabük’ün  hem de Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak,  13 haneli bir yerleşimken kalkınma hamlesinin merkezi haline gelen Karabük’ün kuruluşunun 87. yıldönümünü kutladıklarını dile getirdi.
Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ise 3 Nisan’ın sadece Karabük’ün değil, Türkiye’nin de kuruluş günü olduğunu belirtti. Kurtuluşunu değil kuruluşunu kutlayan tek il olan Karabük’ün unvanının “Cumhuriyet Kenti Karabük” olduğunu hatırlattı. Çapraz, 3 Nisan’ın sanayileşme, çağdaşlaşma ve ekonomik bağımsızlık vizyonunun da kutlandığı bir gün olduğunu ifade etti.
Toplantıda son konuşmayı Vali Mustafa Yavuz yaptı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Karabük’ün doğuşunda emeği geçen Devlet büyüklerini yad eden Vali Yavuz, 3 Nisan 1937’de demirin ve çeliğin gücüyle yükselen Karabük’ün; Türkiye’nin ilk ağır sanayi hamlesi olan KARDEMİR fabrika bacalarında yankı bulduğunu ifade etti.

Karabük’ün kurtuluşunu değil kuruluşunu kutlayan önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, genç Cumhuriyetin en önemli sanayi şehri olmanın yanı sıra; kentin kadim bir tarihin ve köklü bir kültürün de temsilcisi olduğunu söyledi.

Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ün kültürel mirasını koruyarak gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu üstlenenler olarak, sanayi, kültür, sanat ve turizm alanlarında birlik ve beraberlik içinde ilerlemeyi hedeflediklerini belirtti. (Ramazan Öztürk)

KTSOda 3 nisan ozel meclis jpg KTSOda 3 Nisan Ozel Meclis Toplantisi yapildi2 jpg

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Genç kız hastaneye komada geldi, yürüyerek çıkti

Sağlık Yayın: 21.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da beynindeki 4 santimetre çapındaki damar yumağı (intrakranial arteriovenöz malformasyon) nedeniyle koma halinde Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan genç kız, ameliyat edildikten sonra hastaneden yürüyerek çıktı.

Samsun’da yaşayan 23 yaşındaki Bahar Köse, şiddetli baş ağrısı ve şuur bulanıklığı şikayetiyle Çarşamba Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hastaya çekilen bilgisayarlı tomografide beyin sağ yarımında kranial kanama ile uyumlu durumlar tespit edilmesi üzerine hasta, Sağlık Bakanlığı, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Vaner Köksal tarafından kanamaya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon esnasında hastada kafa içi damar yumağı tespit edildi. Hastanın mevcut kanaması boşaltılarak girişimsel radyoloji tarafından anjiyografi işlemi yapıldı. Hastanın anjiyografi işleminde beyin sağ yarımındaki kafa içi damar yumağı detaylıca ortaya konuldu. Beyin cerrahisi ve girişimsel radyoloji tarafından birlikte yapılan değerlendirmeler sonucunda arteriovenöz malformasyonun endovasküler (damar içerisinden) yöntemle tedavisinin yapılmasına karar verildi. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Gündoğdu ve ekibi tarafından hastanın ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

“Ölümle sonuçlanabilecek bir durumla karşı karşıya kalabilirdi”

Yapılan işlem hakkında bilgi veren Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Gündoğdu, “Hastamız Çarşamba Devlet Hastanesi’ne beyine kanaması nedeniyle başvurdu. Burada yapılan tomografisinde beyin için bir kanama tespit edildi. Hastamız akabinde hastanemize gönderildi. Burada Dr. Vaner Köksal hocamız hastamızı opera etti ve kanamasını boşalttıktan sonra orada damar yumağı tespit edildi. Sonrasında hastamızı girişimsel radyolojik ünitemize alarak anjiyosunu ardından da işlemini gerçekleştirdik. 2 ay aradan sonra hastanın genel durumu iyidir. Şu anda normal konuşmasını, fonksiyonlarını gerçekleştirebiliyor. Bu operasyonu hem beyin cerrahisi ile yapabilme adına hem de hastanemizde ilk defa böyle bir beyin yumağı tedavisini sağlamak bize gurur verdi. Bundan sonrada hastalarımızı bu şekilde tedavi etmeye gayret göstereceğiz. Bu hastalar intrakranial kanama geçirmesi nedeniyle gerek felç kalma, gerekse ölüm riski yüksek hastalardır. Hasta bir kez daha kanasaydı muhtemelen ölümle sonuçlanabilecek bir durumla karşı karşıya kalabilirdi” dedi.

“Başarılı şekilde bir damar yumağını bertaraf etmiş olduk”

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Vaner Köksal ise “Kanı boşaltıp, beyni rahatlatıcı bir ameliyat gerçekleştirdim. Buna sebep olan problemi kendi gözlerimle gördüm. O an ameliyatla zorlayarak çıkartabilirdik ama beyin dokusuna daha çok zarar verebilirdik. Damar yumağı küçültebilecek bir işleme karar verdik. Dr. Hasan beyden yardım istedim. Ameliyat sonrası beyinde oluşan bir damar yumağı için, bu damar yumağını besleyen damarları Hasan Bey kapattı. Kanamanın tekrarını engellemiş olduk. Hastamıza bu işlem sırasında tek bir yansıması oluşmadı. Başarılı şekilde bir damar yumağını bertaraf etmiş olduk” diye konuştu.