KTSO Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi - Karabük Haber Postası
ktso
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
11 Mart, 2025 13:14 tarihinde yayınlandı
0
0

KTSO Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı düzenlendi.

Etkinlikte, YİK üyeleri, Disiplin Kurulu üyeleri, KTSO Meclis üyeleri ve oda personeli bir araya geldi.

Program, Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin açılış konuşmasıyla başladı. Çebi, konuşmasında birlik ve beraberlik ruhunun önemine dikkat çekerek, bu tür toplantıların Karabük iş dünyasının gelişimi açısından büyük katkı sağladığını vurguladı.

Daha sonra söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Oda’nın yürüttüğü çalışmalar, devam eden projeler ve geleceğe yönelik hedefler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda, Karabük iş dünyasının mevcut durumu, ekonomik gelişmeler ve sektörlerin beklentileri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. YİK üyeleri, Oda faaliyetlerine ilişkin öneri ve katkılarını sunarak, bölgenin ekonomik kalkınmasına yönelik fikirlerini dile getirdi. Toplantı, düzenlenen iftar programı ile devam etti. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, benzer buluşmaların süreceğini ve Karabük’ün ekonomik potansiyelini daha ileri taşımak adına iş birliğinin devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin