Reklam
Reklam
ktso
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
11 Mart, 2025 13:14 tarihinde yayınlandı
0

KTSO Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı düzenlendi.

Etkinlikte, YİK üyeleri, Disiplin Kurulu üyeleri, KTSO Meclis üyeleri ve oda personeli bir araya geldi.

Program, Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin açılış konuşmasıyla başladı. Çebi, konuşmasında birlik ve beraberlik ruhunun önemine dikkat çekerek, bu tür toplantıların Karabük iş dünyasının gelişimi açısından büyük katkı sağladığını vurguladı.

Daha sonra söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Oda’nın yürüttüğü çalışmalar, devam eden projeler ve geleceğe yönelik hedefler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda, Karabük iş dünyasının mevcut durumu, ekonomik gelişmeler ve sektörlerin beklentileri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. YİK üyeleri, Oda faaliyetlerine ilişkin öneri ve katkılarını sunarak, bölgenin ekonomik kalkınmasına yönelik fikirlerini dile getirdi. Toplantı, düzenlenen iftar programı ile devam etti. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, benzer buluşmaların süreceğini ve Karabük’ün ekonomik potansiyelini daha ileri taşımak adına iş birliğinin devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin